Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Η Ιστορία της ΚαπόταςΟι καπότες ή "σκουφάκια" ή προφυλακτικά
υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αφού οι άνθρωποι από παλιά είχαν καταλάβει πως με κάτι πρέπει να κουκουλώνουν το πέος για να προστατεύονται από τα αφροδίσια και τις ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. 

Ενας από τους πρώτους επιτυχημένους κατασκευαστές προφυλακτικών ήταν ένας Γερμανοεβραίος μετανάστης που δούλευε σε ένα χασάπικο στη Νέα Υόρκη! Στη δεκαετία του 1880, o νεαρός Julius Schmid, άρχισε να χρησιμοποιεί έντερα ζώων για να φτιάχνει αντί για λουκάνικα, προφυλακτικά. Το προϊόν του αρχικά το πουλούσε από το σπίτι του στο Μανχάταν.

Τα προφυλακτικά και παλιότερα κατασκευάζονταν από τέτοια υλικά, όμως οι πρώτες καπότες που έφτιαξε ο Schmid μύριζαν άσχημα και ήταν άβολες. Σύντομα βέβαια τελειοποίησε το σχέδιό του και ονόμασε μια από τις εταιρίες του Ramses από τον Αιγύπτιο Φαραώ που έκανε περισσότερα από 100 παιδιά. Αργότερα ο Schmid έγινε γνωστός ως "ο βασιλιάς του προφυλακτικού" 

Σχεδόν μισό αιώνα πριν, το 1839, ο Charles Goodyear είχε εφεύρει τον βουλκανισμό, μια διαδικασία που κάνει ευέλικτο το καουτσούκ και έτσι δημιουργήθηκε το γνωστό «ελαστικό». Με βάση αυτήν την πατέντα κατασκευάστηκαν και τα πρώτα ελαστικά προφυλακτικά τα οποία ήταν επαναχρησιμοποιήσιμα. Κόστιζαν περίπου ένα δολάριο και κατά τη διάρκεια του αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου χρησιμοποιήθηκαν για την πρόληψη της σύφιλης στα πορνεία.


Από τους Αιγύπτιους μέχρι σήμερα

Πιστεύεται ότι αυτοί που έφτιαξαν πρώτοι προφυλακτικά ήταν οι Αιγύπτιοι και ήταν θήκες από λινό που προστάτευαν αυτόν που τα φορούσε από ασθένειες. Στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αναφέρονται τα προφυλακτικά ως «καλύμματα» σε ημερολόγια και σημειώσεις, αλλά δεν είναι σαφές από τι ήταν φτιαγμένα.

Στη συνέχεια, το 1500, τότε που η σύφιλη είχε εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη, ο Gabrielle Fallopius έφτιαξε μια θήκη από λινό για την προστασία από τη σύφιλη, όμως δεν την χρησιμοποιούσαν ως μέσο αντισύλληψης. Αργότερα, αυτές οι ίδιες θήκες εμβαπτίστηκαν σε ένα διάλυμα, το οποίο πίστευαν ότι σκότωνε το σπέρμα, καθιστώντας το προφυλακτικό αποτελεσματικό για την αποφυγή εγκυμοσύνης, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν.Το 1700, τα προφυλακτικά κατασκευάζονταν από δέρματα ή έντερα ζώων, όμως ήταν αρκετά ακριβά και μπορούσαν να το αγοράσουν μόνο οι πλούσιοι και όσοι ανήκαν στην ελίτ. Λόγω του κόστους τους, συχνά τα χρησιμοποιούσαν πάνω από μια φορά.

Σύμφωνα με ορισμένους συγγραφείς και ο διάσημος Καζανόβας που έδρασε τον 18ο αιώνα, φορούσε "προστατευτικά καλύμματα" ώστε να μην αφήνει εγκυους τις ερωμένες του. Μάλιστα εκείνη την εποχή υπήρχαν αντιδράσεις ενάντια στη χρήση των προφυλακτικών από ιατρικούς και θρησκευτικούς κύκλους. Οι πρώτοι υποστήριζαν ότι αυτά τα "καλύμματα" δεν προστάτευαν από τα αφροδίσια, ενώ οι δεύτεροι έλεγαν ότι η χρήση τους ήταν αμαρτία... 

Παρόλα αυτά τα προφυλακτικά άρχισαν να έχουν μεγάλη επιτυχία: πωλούνταν στις παμπ, στα κουρεία, στις αγορές ακόμα και στα θέατρα. Τα επόμενα χρόνια αν και αρκετοί ήταν ενάντια στη χρήση τους έγιναν η πιο δημοφιλής μέθοδος αντισύλληψης. Μέσα στον 19ο αιώνα, η Goodyear ανέπτυξε ακόμα περισσότερο την πατέντα του Charles Goodyear. Η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ελαστικών από καουτσούκ εφαρμόστηκε στα προφυλακτικά και τα πρώτα προφυλακτικά από καουτσούκ έγιναν πραγματικότητα το 1855, αν και ήταν εξαιρετικά παχιά και άβολα. Τα έλεγαν "rubber" και αυτό το παρατσούκλι τους έχει μείνει μέχρι και σήμερα. 

Το 1912, ο Πολωνός εφευρέτης Julius Fromm ανακάλυψε μια μέθοδο μέσω της οποίας μπορούσαν να παραχθούν πιο λεπτά προφυλακτικά. Από εκεί και έπειτα μικρές ή και μεγαλύτερες εταιρίες άρχισαν να βγάζουν προφυλακτικά από λάτεξ, όπως η Trojan και αργότερα η Durex και μετά τον Β' παγκόσμιο πόλεμο αυτή η βιομηχανία αναπτύχθηκε ραγδαία. 

Αν και τη δεκαετία του '60 η δημοφιλέστερη μέθοδος αντισύλληψης (σε ορισμένες χώρες) ήταν το "χάπι", το προφυλακτικό κρατούσε ακόμα γερά και όταν στις αρχές των 80s "χτύπησε" το Aids έγινε το νούμερο ένα μέσο για την προστασία από τον ιό. 

Το 1994, εμφανίστηκαν στις ΗΠΑ τα προφυλακτικά από πολυουρεθάνη. Αυτά δεν παρείχαν την ίδια προστασία από τις μολύνσεις και την εγκυμοσύνη όπως τα προφυλακτικά από λάτεξ και έπρεπε να χρησιμοποιηθούν μόνο εάν ο χρήστης ήταν αλλεργικός στο φυσικό καουτσούκ.

Το 2008, η LifeStyles δημιούργησε τα προφυλακτικά από πολυ-ισοπρένιο, το οποίο είναι εξίσου αποτελεσματικό με το φυσικό καουτσούκ και είναι πιο μαλακό στην αίσθηση, θυμίζοντας περισσότερο το δέρμα. Σήμερα είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μέθοδος παραγωγής προφυλακτικών στις ΗΠΑ.

Πάντως μέχρι και πριν κάμποσα χρόνια αρκετός κόσμος ντρέπονταν να αγοράσει προφυλακτικά, καθώς τα θεωρούσαν ένα αντικείμενο "ταμπού". Σήμερα όλα δείχνουν πως το "σκουφάκι" έχει απενεχοποιηθεί, όμως αυτό δεν έκανε καλό στην τσέπη των μεσαζόντων:

«Καθώς σταμάτησε να είναι "ντροπή" και από τη στιγμή που το βρίσκεις παντού, τα κέρδη για εμάς μειώθηκαν. Προτιμώ τα προϊόντα που πουλάω να είναι ταμπού, επειδή βγάζουμε περισσότερα χρήματα! Γιατί σήμερα που τα προφυλακτικά είναι αποδεκτά και διαθέσιμα παντού, έχουμε πρόβλημα στις πωλήσεις και στα κέρδη»λέει ο Dave Levine, ιδιοκτήτης του sextoy.com.

Wikipedia/Δρ Trina Ε. Read

Φωτογραφίες: Flickr (Futurefabric), Ebay

Εγινε WebCam Girl και την απέλυσαν
Ρουφάει την Τσιμπούκα της & μας ταξιδεύει
30άρης τα έφτιαξε με τη Γιαγιά του Φίλου του!
Η Επιστροφή της Stormy Daniels στο Πορνό
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: