Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Οι τέσσερις καβαλάρηδες της πορνογραφίας και μια γυναίκα

Πραγματικά λίγα είναι τα περιοδικά (γυναικεία, αντρικά, ποικίλης ύλης) που να μην έχουν επηρεαστεί απο αυτά που μας έμαθαν κάποιοι τύποι πριν από καμιά πενηνταριά χρόνια. Ακόμα και έντυπα τα οποία θεωρούνται "σοβαρά" έχουν χρησιμοποίησει άλλα λίγο, άλλα πολύ την φόρμουλα του Hugh Hefner: μια ωραία γυναίκα στο εξώφυλλο, συνεντεύξεις, άρθρα, συμβουλές σεξ και μια γυμνή φωτογράφιση στις μέσα σελίδες.

Θυμηθείτε τα λεγόμενα lifestyle περιοδικά που έκαναν μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα όπως π.χ το ΚΛΙΚ και θα καταλάβετε ότι ουσιαστικά είναι μια αντιγραφή του Playboy. Φυσικά ακόμα και οι "σοβαρές" ιστοσελίδες ή και οι "σοβαρές" εφημερίδες έχουν εκμεταλλευτεί αυτή τη φόρμουλα, καθώς η πλειοψηφία των ενημερωτικών μέσων παγκοσμίως ξέρει πως το σεξ και το γυμνό δεν μπορεί να λείπει από το περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Mike Edison τέσσερις άντρες και μια γυναίκα ήταν εκείνοι που άλλαξαν ριζικά τα έντυπα όσον αφορά το σεξ. Ξεκινώντας με τον Hef στον οποίο τα «χώνει» αρκετά, ο Edison μας δίνει μια ιδέα για το τι προσέφεραν αυτοί οι άνθρωποι στην lifestyle κουλτούρα:

Playboy – Hugh Hefner

 

Ο Hefner ξεπήδησε από το Esquire και το λιγότερο γνωστό Mans World, στα οποία δούλευε, για να φτιάξει το δικό του περιοδικό το οποίο θεωρούσε ότι ταίριαζε στον μοντέρνο άντρα, δίνοντας μια κοσμοπολίτικη νότα στη ζωή του παραμελημένου αστού.

Ο Hefner δεν νομιμοποίησε απλώς τα γυμνά περιοδικά, συνέβαλλε και στο να γίνουν «έξυπνα». Δυστυχώς όμως έγινε πρωταγωνιστής των πιο αρνητικών στερεότυπων, προβάλλοντας κορίτσια που ήταν σχεδόν όλα στην κατάσταση μισθοδοσίας του Playboy, μη δείχνοντας έτσι πραγματικά κανένα σεβασμό για την ανάδειξη του πραγματικού σεξ.

Οπως έλεγε κάποτε ένας αστός εργένης: «Χάρη στο Playboy έμαθα ότι χρειάζομαι μια Maserati για να πηδήξω, αλλά χάρη στο Screw μπορώ να απολαύσω να μου τραβήξουν μια μαλακία για είκοσι δολλάρια»!

Cosmopolitan – Helen Gurley Brown

 

Ο Hefner ισχυρίζεται ότι «απελευθέρωσε» και τις γυναίκες στο θέμα του σεξ, όμως το πως το έκανε παραμένει μυστήριο... Μήπως επειδή έβαλε στις γυναίκες αυτιά και ουρά κουνελιού; Το γεγονός ότι πιστεύει πως μόνο εκείνος έπεισε τις γυναίκες πως και «τα καλά κορίτσια πρέπει να κάνουν σεξ» είναι τουλάχιστον ηλίθιο.

Πολλά περισσότερα για αυτό το θέμα έχει κάνει η Helen Gurley Brown, η οποία το 1965 πήρε το γυναικείο περιοδικό Cosmopolitan και το μεταμόρφωσε σε έναν σεξουαλικό οδηγό που όχι μόνο έμαθε τις γυναίκες να ευχαριστιούνται το σεξ, αλλά τους έδειξε και τον τρόπο για να δίνουν απόλαυση στους άντρες. Είναι σίγουρο πως πολλοί περισσότεροι άντρες έκαναν καλό σεξ με «διαβασμένες» γυναίκες χάρη στο Cosmopolitan πάρα χάρη στο Playboy

Screw – Al Goldstein

 

Από τα γνωστά αντρικά αμερικάνικα περιοδικά  το Screw (1968) ήταν το πρώτο που τα έβαλε με τον πρόεδρο Nixon και είχε σκληρή πολιτική ατζέντα. Εκτός από αυτό κατέκρινε τις γυναίκες – Barbie του Playboy γράφοντας:

«Ο κόσμος του Playboy είναι ένα μέρος με άτριχες γυναίκες και άντρες χωρίς πουλί. Ενας κόσμος υποκρισίας, απάτης και κοροϊδίας. Ο Hefner περιβάλλεται από ένα γυναικείο στρατό, γιατί φοβάται μη γίνει γνωστή η κρυφή ομοφυλοφιλία του...»

Αντίθετα ο εκδότης του Screw, Al Goldstein, ήταν ένας πολύ ανοιχτός τύπος σε σχέση με την αμφισεξουαλική φύση του και έλεγε συχνά ότι απολαμβάνει το σεξ και με άντρες. Στο έντυπό του όχι μόνο διαφήμιζε gay σάουνες και gay στέκια αλλά παράλληλα είχε βγάλει και μια εφημερίδα με το όνομα «Gay». Ηταν ένας πρωτοπόρος τύπος, αλλά έφυγε νωρίς.

Penthouse – Bob Guccione

 

H μίμηση μπορεί να είναι ο πιο ειλικρινής τρόπος για να κολακέψεις το έργο κάποιου, αλλά το απροκάλυπτο «ξάφρισμα» της φόρμουλας του Playboy από τον Bob Guccione μοιάζει περισσότερο με την «Μεγάλη Ληστεία». Ο εκδότης του Penthouse όμως τα έκανε όλα τέλεια: Ο T.S Eliot είχε γράψει κάποτε πως «οι κακοί ποιητές αντιγράφουν, οι καλοί κλέβουν» και ο Guccione αποδείχτηκε ότι ήταν πολύ καλός ποιητής...

Το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να μην φωτογραφίζει τα μοντέλα του με τον γλυκανάλατο τρόπο που πόζαραν οι Playmates, οι οποίες είχαν μια κενή έκφραση (tabula rasa) και το αιδοίο τους δεν φαινόταν ποτέ. Ο Guccione όχι μόνο έδειξε το αιδοίο των γυναικών αλλά φωτογράφιζε τις γυναίκες με τέτοιο τρόπο ώστε να φαίνεται ότι ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.

Αυτές οι θολές εικόνες του Guccione έγιναν κλισέ στον κόσμο των πορνοπεριοδικών μόνο και μόνο γιατί ο τρόπος που ανακάλυψε ήταν αποτελεσματικός. Ηταν ο αληθινός άρχοντας της ερωτικής φόρμας και αν δεν του είχε κολλήσει η ρετσινιά του πορνογράφου, οι φωτογραφίες του θα έμπαιναν σε μουσείο.

Penthouse – Larry Flynt

 

O Larry Flynt ένας χωριάτης από το Κεντάκι που έχασε την παρθενιά του πηδώντας μια κότα (!) είχε περισσότερα κοινά με τον εκδότη του Screw απ’ ότι με τους νάρκισσους εκδότες των Playboy και Penthouse. Ως καλός κλεφτής (σαν το Guccione) πήρε τη φόρμουλα του Screw και την «απογείωσε».

Παλιά έλεγαν ότι αν θέλεις να δεις πως θα είναι το επόμενο τεύχος του Hustler ρίξε μια ματιά στο Screw που κυκλοφορεί και αυτό ο Flynt δεν το αρνήθηκε ποτέ. Λάτρευε τον Goldstein και έκλεβε από αυτόν τα πάντα. Ακόμα και η γυμνή φωτογράφιση της Jackie Onassis (που τον έκανε πλούσιο) στο Screw είχε πρωτοδημοσιευτεί.

Ομως ο Flynt ήξερε ότι από το Screw έλειπε κάτι και αυτό ήταν το μουνί. Ο Flynt που καταλάβαινε πολύ καλά τη συντηρητική νοοτροπία, όσο κανένας άλλος εκδότης, έκανε όσους ζούσαν με το φόβο με το αιδοίου να τρομοκρατηθούν και όσους πραγματικά λάτρευαν τις γυναίκες να δουν το αιδοίο ως το Άγιο Δισκοπότηρο.

Το Hustler στα pictorial που παρουσίαζε το σεξ ήταν πολύ πιο αληθινό σε σχέση με τα άλλα περιοδικά (ακόμα και σε σχέση με το Penthouse) και αυτό οι αναγνώστες του το εκτίμησαν δεόντως. Το Playboy μπορεί να μην ακολούθησε ποτέ αυτόν τον δρόμο, όμως ο Flynt τον άνοιξε διάπλατα....

Μερικά ακόμα εξώφυλλα: 

Playboy

 

 

Cosmopolitan

  

Penthouse

 

 

Hustler

 

 

Screw

 

Η Φαντασίωση με έναν Ωραίο Κώλο
Τσούλες Κουμπάρες που τα παίρνουν Ολα!
7 TIPS για Τέλειο Σεξ
Κόλπα για την Πίπα από 11 Απλές Γυναίκες
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: