Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό
8 Photos In Gallery
        

Ο Ελληνας που φωτογράφισε Ομοφυλόφιλους από τη ΡωσίαΟ Ελληνας φωτογράφος Λεωνίδας Τούμπανος, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και ζει τώρα στη Σκωτία, έκανε ένα ταξίδι στη Ρωσία για να φωτογραφήσει ομοφυλόφιλους ανθρώπους, στην προσπάθειά του να κάνει ένα πρότζεκτ για τα δικαίωματά τους το οποίο ονομάζει: Forbidden Identities.

Το αμερικανικό περιοδικό VICE μίλησε μαζί του και μοιράζεται τις εντυπώσεις του.

-Πως σκέφτηκες να φωτογραφίσεις gay και λεσβίες στη Ρωσία;

-Εμπνέομαι τα θέματά μου, από την κοινωνία και την πολιτική. Θεωρώ ότι μία κοινωνία θα πρέπει να δείχνει αμοιβαία κατανόηση και να βοηθά όλα τα μέλη της. Η φωτογραφία είναι μία πηγή πληροφοριών όχι μόνο για την τοπική αλλά και για τη διεθνή επικαιρότητα. Πιστεύω ότι ως φωτογράφοι έχουμε καθήκον να αποκαλύπτουμε όλες τις πτυχές μιας κοινωνίας και όχι μόνο τα θετικά. Αναδεικνύοντας τα αρνητικά, συμβάλλουμε στο να φανεί ότι η κοινωνία κάτι πρέπει να βελτιώσει.

-Πως έφτιαξες το θέμα;

-Βρήκα το τηλέφωνο μιας LGBT κοινότητας στην Αγία Πετρούπολη και επικοινώνησα μαζί τους. Τους εξήγησα τις λεπτομέρειες του πρότζεκτ και έστειλαν emails σε LGBT ακτιβιστές στη Ρωσία. Απάντησαν θετικά πάνω από δέκα ζευγάρια, καθώς και πολλοί single ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι προσφέρθηκαν να με βοηθήσουν. Μία κοπέλα προθυμοποιήθηκε να οργανώσει το ταξίδι μου. Κανόνισε όλα τα ραντεβού και με βοήθησε ως διερμηνέας. Το σημαντικότερο ήταν ότι βοήθησε να "φιλτραριστούν" τα ραντεβού, γιατί φοβόμασταν για ομοφοβικές επιθέσεις. Είναι συνηθισμένο οι ομοφοβικοί να μπαίνουν σε gay ή λεσβιακά sites, να φτιάχνουν προφίλ και να ζητάνε συνάντηση. Ολοι ξέρουμε τι συμβαίνει μετά...

-Πως είναι η καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων;

-Οι LGBT κοινότητες είναι πολύ συχνά στο επίκεντρο της κριτικής, καθώς οι άνθρωποι με μη παραδοσιακό σεξουαλικό προσανατολισμό είναι εύκολη λεία και αντιμετωπίζονται ως οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της κοινωνίας. Η Ρωσία κατέχει μια ιδιαίτερη θέση, ακόμη και μεταξύ χωρών με σκληρή νομοθεσία για τον κόσμο της LGBT κοινότητας, καθώς βίαιες επιθέσεις και εγκλήματα, συμβαίνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση. Μια κοπέλα μου είπε ότι, στην δουλειά της, ο διευθυντής της τη ρώτησε στη συνέντευξη αν είναι λεσβία. Κάνει αυτό το ερώτημα σε όλους γιατί δεν δέχονται ομοφυλόφιλους ή λεσβίες στη δουλειά της. Ενα άλλο πρόβλημα είναι οι βίαιες επιθέσεις από ομοφοβικούς. Το ομοφυλόφιλο άτομο, αν κάποιος ξέρει τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

-Το πρότζεκτ ανησύχησε καθόλου τα άτομα που φωτογραφήθηκαν;

-Οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους είναι ακτιβιστές, έτσι η συμμετοχή τους στο έργο μου είναι ένας τρόπος για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νόμο. Αλλοι όμως μου ζήτησαν να μην δημοσιεύσω το έργο μου στη Ρωσία, επειδή φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους ή δεν θέλουν οι συγγενείς τους να γνωρίζουν ότι είναι gay ή λεσβίες. Είναι ένα ευαίσθητο θέμα και πρέπει να προσέχω που δημοσιεύω τις εικόνες μου. Είμαι σε επαφή με τους συμμετέχοντες και τους ρωτώ πάντα πριν από μια δημοσίευση. Στόχος μου είναι να τους βοηθήσω και όχι να δημιουργήσω πρόσθετα προβλήματα στην καθημερινή τους ζωή.

-Κινδύνευσες καθόλου κατά τη διάρκεια της δουλειάς σου;

­-Οχι και δεν νομίζω ότι θα έχω κανένα πρόβλημα. Ισως να μην επισκεφθώ ξανά πάλι τη Ρωσία. Ξέρω όμως ότι αυτό που κάνω είναι σωστό. Ολοι αυτοί οι ομοφοβικοί νόμοι και η προπαγάνδα είναι ανήθικες τακτικές. Ανησυχώ για τους ανθρώπους που έχω φωτογραφίσει. Συνειδητοποίησα πόσο γενναίοι είναι και αυτό μου δίνει κουράγιο.

Με Σεξ και Καφέ Ελληνικό ζούμε 7 Χρόνια πιο Πολύ
Μην μου κρύβεις τον Ηλιο γαμώ το!
Φέτος στα Μάλια θα γίνει το Μεγάλο Πήδημα!
Δεν πηδιόμαστε με Αγγλους/ίδες στις Διακοπές!
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: