Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Γόρδιος Δεσμός για το ποια είναι η Μητέρα!

Ενα ζευγάρι λεσβίες έχουν εμπλακεί σε μια πρωτότυπη δικαστική διαμάχη για το ποια θεωρείται η πραγματική μητέρα της κόρης τους.

Μετά το χωρισμό τους η μία ισχυρίζεται ότι είναι η πραγματική μητέρα καθώς δικό της ήταν το ωάριο που γονιμοποιήθηκε.

Αλλά η εν διαστάσει σύντροφός της λέει ότι εκείνη δικαιούται να είναι η πραγματική μητέρα καθώς το ωάριο είχε εμφυτευθεί στη δική της μήτρα και γέννησε το μωρό.

Η διαμάχη έχει διχάσει το δικαστικό σώμα στη Φλόριντα και οι δικαστές συζητούν διάφορα θέματα σε μια προσπάθεια να προσαρμόσουν τους νόμους σε μια κοινωνία στην οποία αυξάνονται οι γονείς του ιδίου φύλου γονείς.

«Αυτή είναι μια μοναδική περίπτωση και το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στη Φλόριντα δεν έχει ποτέ πριν εξετάσει παρόμοια υπόθεση», είπε μια δικαστής από το 5ο Περιφερειακό Δικαστήριο Προσφυγών που είχε δώσει δικαιώματα γονικής μέριμνας και στις δύο γυναίκες.

Το ζευγάρι ύστερα από 11ετή σχέση, αποφάσισε να δοκιμάσει να αποκτήσουν μωρό. Αλλά σύντομα ανακάλυψαν ότι μία από αυτές, η 39χρονη, ήταν στείρα.

Αφού ζήτησε τη βοήθεια ενός γιατρού, η άλλη γυναίκα, τότε 34 ετών, δώρισε ένα ωάριο το οποίο εμφυτεύθηκε στη μήτρα της φίλη της και το μωρό γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 2004.

Παρά το γεγονός ότι το μικρό κορίτσι είχε και τις δύο γυναίκες ως γονείς και έφερε τα ονόματα και των δύο, στο πιστοποιητικό γέννησης μητέρα αναγραφόταν η γυναίκα που έφερε το παιδί στον κόσμο.

Το ζευγάρι χώρισε το 2006 και 18 μήνες αργότερα, η μητέρα έφυγε στην Αυστραλία με το κορίτσι, χωρίς να πει σε κανέναν που είχε πάει. Τελικά εντοπίστηκε από τη μητέρα που είχε δώσει το ωάριο και επέστρεψε στην Φλόριντα.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός γονέων του ιδίου φύλου, είναι σχεδόν πρωτάκουστο για μια λεσβία γυναίκα να γεννήσει ένα μωρό με χρωμοσώματα από μία άλλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sentinel του Ορλάντο, ένας δικαστής, συμπαρατάχθηκε με τη βιολογική μητέρα, επισημαίνοντας ότι ράγισε η καρδιά του μέχρι να βγάλει την απόφαση.

Ενα εφετείο της πολιτείας της Φλόριντα, όμως, ανέτρεψε την απόφαση, λέγοντας ότι και ο δότης έχει ίδια γονικά δικαιώματα.

Το 5ο Περιφερειακό Δικαστήριο Προσφυγών, έκρινε ότι ο νόμος στη Φλόριντα, που δίνει γονικά δικαιώματα και τις ευθύνες μόνο στη γυναίκα που κυοφορεί ένα παιδί, δεν έχει συμβαδίσει με τις αλλαγές στην τεχνολογία της αναπαραγωγής και της δομής της οικογένειας και παραβιάζει το Σύνταγμα.

Η απόφαση αυτή επικροτήθηκε από την Nancy Polikoff, καθηγήτρια νομικής στο Νομικό τμήμα του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και η οποία είναι ειδικός στο οικογενειακό δίκαιο των gay και lesbians.

Οπως δήλωσε στη Sentinel: «Κάθε απόφαση που υποστηρίζει το δικαιώματα σε ζευγάρια του ιδίου φύλου είναι σημαντική, καθώς αναγνωρίζει ότι οι οικογένειες αυτές υπάρχουν και ένα παιδί που μεγαλώνει σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν πρέπει να αναγκάζεται να εγκαταλείψει έναν γονέα».

Ο μόνος που δεν ήταν παρών στο δικαστήριο ήταν ο πατέρας του παιδιού, ένας ανώνυμο δωρητής σπέρματος ο οποίος παραιτήθηκε από κάθε δικαίωμα πριν από τη γέννηση του μωρού.

Οι Χωρισμένες 50άρες γίνονται Λεσβίες
Είναι Ολες οι Γυναίκες Λεσβίες ή Bisexuals;
Το δάχτυλο δείχνει τη Σεξουαλικότητα της Γυναίκας
"Ετσι έγινα Λεσβία"
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: