Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό
5 Photos In Gallery
     

Το Σινεμά Γυμνό: Σεξ στον ελληνικό Κινηματογράφο

Aπό τις προκλητικές ταινίες καταξιωμένων σκηνοθέτων και τις τολμηρές δημιουργίες των μεγάλων κινηματογραφικών εταιριών έως τις καλτ ταινίες του Γκουσγκούνη και της Τίνας Σπάθη (αλλά και το hard πορνό της δεκαετίας του ’80) η ταινία «Το σινεμά γυμνό» ερευνά σε πολύ βάθος το ερωτικό στοιχείο στον ελληνικο κινηματογράφο!
Δηλαδή αυτό το ντοκιμαντέρ τα έχει όλα! Τα απίστευτα sex symbols Ζωή Λάσκαρη (Κατήφορος), Ελενα Ναθαναήλ (Ντάμα Σπαθί) την πιό προχωρημένη Αννα Φόνσου (Το κορίτσι και το άλογο), φυσικά τον αξεπέραστο στις ατάκες Κώστα Γκουσγκούνη, την πρωταγωνίστρια των soft ερωτικών ταινιών Τίνα Σπάθη και όλους όσους πέρασαν από τις αίθουσες Σταρ, Ελίτ, Ομόνοια, Αλάσκα, Αρίων και Λίνα.
Oμως το φιλμ των Βάσου Γεώργα (σκηνοθεσία) και Δημήτρη Κολιοδήμου (σενάριο) δεν είναι μια ταινία μόνο για τους λάτρεις του πορνό. Είναι ένα πολύ μελετήμενο ντοκιμαντέρ για τον ερωτισμό, την πρόκληση και το γυμνό μέσα στον ελληνικό κινηματογράφο που απευθύνεται και στους λάτρεις του σινέμα.
Εκτός από την ταινία, η πλήρης μορφή του ντοκιμαντέρ, αποτελείται από μία σειρά 12 επεισοδίων, τα οποία θα κυκλοφορήσουν σε μια ειδική έκδοση κασετίνα DVD.


Σε συνέντευξη που έδωσε στην Ελευθεροτυπία και στην Ευγενία Βενάρδου, ο Βάσος Γεώργας ανέφερε μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σε σχέση με την ταινία αλλά και τους πρωταγωνιστές των ερωτικών ταινιών:
«Πολλοί από τους πρωταγωνιστές αρνήθηκαν να μας μιλήσουν. Κάποιοι έχουν αποκηρύξει αυτές τις ταινίες, κάποιοι άλλοι μας ζήτησαν υπέρογκα χρηματικά ποσά...
Στην πραγματικότητα ο Γκουσγκούνης συμμετείχε μόνο σε μια σκληρή πορνό ταινία και η Τ. Σπάθη δεν έκανε καμία. Και οι δύο συμμετείχαν σε soft ερωτικές ταινίες»
Σύμφωνα με τους δημιουργούς της ταινίας μπορεί ο Κώστας Γκουσγκούνης να έχει περάσει ως το Νο 1 όνομα στις ερωτικές ταινίες όμως ο βασιλιάς του πορνό είναι ο Τέλης Σταλόνε ο οποίος πρωταγωνιστούσε σε σκληρές πορνό τη δεκαετία του ‘80 (αντίθετα δηλαδή με τον Γκουσγκούνη).
Αναφέρεται πως εκείνη την εποχή οι παρτενέρ δεν ήταν Ελληνίδες ηθοποιοί αλλά άγνωστες κοπέλες (πολλές φορές τουρίστριες). Είναι η περιόδος που δραστηριοποιείται στο χώρο ο γνωστός σκηνοθέτης Berto (από το Mπερτολούτσι) με ταινίες όπως «Το παλαμάρι του βαρκάρη» και «Εμείς οι βλάχοι, όπως λάχει». 
Στο ντοκιμαντέρ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και το θέμα του μοντάζ στις ελληνικές ερωτικές ταινίες που τόσο καίει τους διάσημους πρωταγωνιστές του ελληνικού κινηματογράφου:
Πολλοί σταρ των ερωτικών φιλμ αλλά και σκηνοθέτες υποστηρίζουν πως ενώ εκείνοι συμμετείχαν και δημιουργούσαν μια απλώς προκλητική ταινία οι ξένοι διανομείς «εμπλούτιζαν» τα φιλμ με σκηνές hard πορνό (εξού και το όνομα τσόντα). Δικαιολογία ή πραγματικότητα μόνο μία προσεκτική ματιά σε αυτές τις ταινίες μπορεί να δώσει την εξήγηση...
Οι δημιουργοί μιλούν για «Το Σινεμά Γυμνό»:
«Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 ο ελληνικός κινηματογράφος έμπαινε σε μια περίοδο κρίσης. Μία από τις όψεις της λεγόταν «κρίση θεματολογίας» και μία από τις εξόδους άκουγε στο όνομα «ερωτικός κινηματογράφος».
Το είδος ήταν ήδη γνωστό από την πληθώρα των ξένων ταινιών, που διανέμονταν στις ελληνικές αίθουσες με την ένδειξη «αυστηρώς ακατάλληλο» και η ντόπια εκδοχή του είχε πολλές παραλλαγές.
Όπως είχε και πολλά πρόσωπα, εμπρός και πίσω από την κάμερα, που κυριάρχησαν στο κινηματογραφικό στερέωμα για μια δεκαετία, πριν κάποιοι από αυτούς αλλάζουν ρώτα και πριν κάποιοι άλλοι πάρουν τα πιο εύκολα μονοπάτια της βιντεοταινίας ή ακολουθήσουν τις πιο δύσβατες ατραπούς της σκληρής πορνογραφίας.
Πρόσωπα που δημιούργησαν αυτές τις ταινίες και άτομα που μπορούν τεκμηριωμένα και με γοητευτικό τρόπο να τις σχολιάσουν, μιλούν σήμερα στην κάμερα και τον λόγο τους συνοδεύουν και υποστηρίζουν χαρακτηριστικά αποσπάσματα αυτού που αποκαλείται «ελληνικό πορνό».
Από τη «μαλακή» στη «σκληρή» εκδοχή του, ή από το γυμνό στην οθόνη στο κινηματογραφικό σεξ, ΤΟ ΣΙΝΕΜΑ ΓΥΜΝΟ κλείνει με νόημα το μάτι στον θεατή, μιλώντας του για την ιστορία του ελληνικού ερωτικού σινεμά και το ευρύτερο κοινωνικό-ιστορικό πλαίσιο εντός του οποίου αυτό δημιουργήθηκε.»
Δεκάδες άνθρωποι του ελληνικού σινεμά  (πρωταγωνιστές, δημιουργοί και κριτικοί κινηματογράφου) μιλούν στην ταινία για το κινηματογραφικό σεξ και την ιστορία του γυμνού στο ελληνικό σινεμά, άλλοι απο αυτούς είχαν άμεση σχέση με το άντικειμενο ενώ άλλοι αναλύουν το θέμα.
Δείτε μερικά ονόματα:  Νίκος Κούνδουρος, Τίνα Σπάθη, Μιχάλης Ρέππας, Βάνα Μπάρμπα, Νίκος Τριανταφυλλίδης, Φαίδων Γεωργίτσης, Μαρία Κορινθίου, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Ορέστης Ανδρεαδάκης, Νίκος Καλογερόπουλος, Νίκος Ζερβός, Ομηρος Ευστρατιάδης, Γιάννης Δαλιανίδης, Μπέττυ, Νάσος Σπύρης ή Berto,  Κώστας Γκουσγκούνης (σε παλιότερη συνέντευξη), Γιάννης Βόγλης, Λάκης Κομνηνός,
ΤΙΝΑ ΣΠΑΘΗ (ηθοποιός): «Τόσοι και τόσοι κάνανε ερωτικό σινεμά, γιατί κατηγορούν εμένα; Εγώ τι έχω, τον ιό; Ξαφνικά άρχισαν να κυκλοφορούν ταινίες με διάφορες κυρίες που χρησιμοποιούσαν το ίδιο επίθετο με μένα. Οι οποίες συνέχισαν το 80, το 85... Εγώ ήμουν μητέρα τότε».
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΟΥΣΓΚΟΥΝΗΣ (ηθοποιός): «Είναι απαραίτητο στον άντρα να είναι σεξουαλικός».
ΟΜΗΡΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΑΔΗΣ (σκηνοθέτης): «Είχαμε χούντα, κι εμείς οι ηλίθιοι πηγαίναμε να κάνουμε ερωτικές ταινίες».
ΝΟΤΗΣ ΠΙΤΣΙΛΟΣ (ηθοποιός): Γιατί κατακρίνουν τον ερωτικό κινηματογράφο; Σινεμά δεν είναι κι αυτός;».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΩΤΣΙΝΗΣ (παραγωγός, διανομέας): «Ήταν διψασμένος ο άντρας να δει ένα στήθος, ένα αισθησιακό κορμί».
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΩΤΗΣ (ηθοποιός, σκηνοθέτης, αιθουσάρχης): «Τρέχανε στις ερωτικές ταινίες σαν τον λύκο που ψάχνει στα χιόνια για να φάει» 
OI TAINIEΣ (ΕΡΩΤΙΚΕΣ, SOFT, HARD)
«Πόθοι στους καταραμένους βάλτους»,
«Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας»,
«Ερωτας στην καυτή άμμο»,
«Το κορίτσι με το άλογο»
«Σεξ 13 Μποφόρ»,
«Μιρέλλα, η σάρκα της ηδονής»,
«Το ακρογιάλι του έρωτα»,
«Δωμάτιο 69» «Βρώμικη Παρθένα»,
«Το Παλαμάρι του βαρκάρη»,
«Και το πρώτο πινέλο»,
«Πολύ θερμές και πρόθυμες για όλα»
ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ:
Ζέτα Αποστόλου, Ελενα Ναθαναήλ, Αννα Φόνσου, Ανέστης Βλάχος, Αλκης Γιαννακάς, Σπύρος Φωκάς, Φαίδων Γεωργίτσης, Κώστας Πρέκας, Γκιζέλα Ντάλι, Κώστας Γκουζγκούνης, Τίνα Σπάθη, Χάρι Μπρούμελ, Αντζελα Γιάννου, Τέλης Σταλόνε.

Γιατί οι Γυναίκες δείχνουν τα Βυζιά τους
Ο Pita η Κάθριν & το Τρίο με 18άρη Πολύ Προικισμένο!
Mundial: Η Ομορφη Ρωσίδα Οπαδός Γυμνή
Η Ελληνίδα Greak Freak Milf από το Σικάγο
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: