Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό
5 Photos In Gallery
     

Circumstance: Ο έρωτας δύο κοριτσιών στο σημερινό Ιράν

Το Circumstance είναι η νέα ταινία της Ιρανής σκηνοθέτιδας Maryan Keshavarz, το θέμα της οποίας είναι η ζωή δύο 16χρονων κοριτσιών τα οποία εξερευνούν τη λεσβιακή σχέση που ξεκινάνε. Δύο ανεξάρτητα κορίτσια, η πλούσια Atafeh και η ορφανή Shireen, ανακαλύπτουν τη σεξουαλικότητά τους και όπως όλα τα 16χρονα κορίτσια σε όλον τον κόσμο, παλεύουν ανάμεσα στις επιθυμίες τους και τα όρια που έχει θέσει η κοινωνία στην οποία μεγάλωσαν.
Η ταινία παρουσιάζει το σημερινό Ιράν, αυτό όμως που δεν μπορούμε να δούμε, τον τρόπο ζωής μερίδας της νεολαίας με τα underground πάρτι, το σεξ, τα ναρκωτικά, την ανυπακοή στον ανελεύθερο τρόπο ζωής.

Get Adobe Flash player

«Εχω δει πολύ λίγες ταινίες που ασχολούνται με τη σεξουαλικότητα της γυναίκας, στο Ιράν και στον μουσουλμανικό κόσμο γενικότερα. Κάποιοι άνθρωποι αναστατώνονται, σε κάποιους άλλους αρέσει. Επιτέλους, αυτοί είμαστε», λέει η σκηνοθέτιδα Maryan Keshavarz.
Σε συνέντευξή της στη Wall Street Journal, έχει πει γι’ αυτούς που αντιδρούν: «Είναι κυρίως Ιρανοί 50άρηδες και 60ρηδες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εγώ δεν έχω δικαίωμα να ασχολούμαι με τα της κοινωνίας τους επειδή δεν ζω εκεί. Ομως βλέπω τα πράγματα ανοιχτά και μπορώ να δω τις αλλαγές που γίνονται στον τρόπο ζωής. Σίγουρα δεν μπορώ να δω τα πράγματα όπως ένας σκηνοθέτης που ζει στο Ιράν, αλλά δεν τα βλέπω και με την αμερικάνικη ματιά».
Η Keshavarz επισημαίνει ότι τίποτε δεν φαίνεται στην ταινία, όπως σεξουαλικές σκηνές. Καταλαβαίνει όμως ότι υπάρχει έντονο το στοιχείο του αισθησιασμού και λέει πως γράφοντας την ταινία κατάλαβε πως αν την κάνει δεν θα μπορούσε ποτέ να επισκεφθεί ξανά το Ιράν.
Λέει επίσης πως καταλαβαίνει ότι κάποιοι ενοχλούνται από το προκλητικό θέμα της ταινίας της. Αλλά πιστεύει ότι εκείνο που πραγματικά ενοχλεί το συντηρητικό κομμάτι της κοινωνίας είναι η επίδραση που μπορεί να έχει η ταινία στην κοινωνία και όχι οι σεξουαλικές σκηνές.
Επειδή δεν ήταν δυνατόν να γυριστεί η ταινία στο Ιράν, η Keshavarz επέλεξε τη Βυρητό. Ομως, επειδή και στο Λίβανο η ομοφυλοφιλία είναι απαγορευμένη έπρεπε να πάρει άδεια από την κυβέρνηση. Εφτιαξε λοιπόν ένα demo, χωρίς καθόλου προκλητικές σκηνές, το παρουσίασε και πήρε την άδεια.
Οπως αναφέρει η Daily Beast, μια μέρα στα γυρίσματα και ενώ γύριζαν μια ερωτική φαντασίωση με συνεχόμενες σκηνές τους έκανε έφοδο η Αστυνομία. Ετσι οι δύο ηθοποιοί άλλαξαν τους διαλόγους και μιλούσαν για τα αγόρια τους.
Η ταινία βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Sundance.

Πρωταγωνιστούν:
Nikohl Boosheri ... Atafeh
Sarah Kazemy ... Shireen
Reza Sixo Safai ... Mehran
Soheil Parsa ... Firouz
Nasrin Pakkho ... Azar
Sina Amedson ... Hossein
Keon Mohajeri ... Joey
Μουσική: Gingger Shankar
Φωτογραφία: Brian Rigney Hubbard

«Οι Γυναίκες είμαστε Φούρνοι στο Σεξ»
Κύριε Φωτήλα τα Ψηλοτάκουνα Είναι Κόλαση!
Η Γυμνή Κλόουν με τα... Προσόντα και το Ταλέντο
Ετσι ήταν οι Δονητές της Γιαγιάς...
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: