Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Δεσποινίς Τζούλια, η πάλη των δύο φύλων και η κοινωνική ανισότητα

Η Τζούλια είναι η κόρη ενός πάμπλουτου επιχειρηματία από τα βόρεια προάστια της Αθήνας. Ο Γιάννης είναι οικονομικός μετανάστης και εκτελεί χρέη σοφέρ του πατέρα της. Προκειμένου να ανέλθει και να επιβληθεί στο χώρο κοιμάται με... όποια γυναίκα ή άντρα βρει μπροστά του. Η οικιακή βοηθός, ακούει στο όνομα Χριστίνα  και είναι νιγηριανής καταγωγής.
Μπροστά της, χωρίς να το αντιλαμβάνεται, στη διάρκεια ενός αυτοσχέδιου πάρτι εκτυλίσσονται ακραίες σεξουαλικές σκηνές και παιχνίδια εξουσίας, με πρωταγωνίστρια την κόρη του αφεντικού, την Τζούλια (Ελευθερία Γεροφωκά) και τον αλλοδαπό σοφέρ τους (Κρις Ραντάνοφ).
Η μουσική χαλαρώνει τις (όποιες) αναστολές, ο χορός ενώνει τα σώματα, το αλκοόλ ρέει στο αίμα, η εξουσία δυναμώνει και αλλάζει χέρια, το γενετήσιο ένστικτο τελικώς υπερισχύει.
Το κλασικό θεατρικό έργο «Δεσποινίς Τζούλια» του Σουηδού δραματουργού  Αουγκουστ Στρίντμπεργκ, για την πάλη των δύο φύλων και την κοινωνική ανισότητα, μεταμορφώνεται από τον νεαρό σκηνοθέτη Δημήτρη Φοινίτση και τη  θεατρική ομάδα  πρόταση.
Το σκηνικό είναι βιντεοσκοπημένο: η κουζίνα μιας χλιδάτης βίλας, με την Αφρικανή Χριστίνα, να εμφανίζεται αποκοιμισμένη μπροστά στην τηλεόραση καθώς ο τηλεοπτικός σεφ ο James Olivier μαγειρεύει λιπαρά κρέατα ενώ τα διαφημιστικά μηνύματα με πολυμίξερ και αποχυμωτές υγραίνουν τα όνειρα της έγχρωμης οικιακής βοηθού.
«Ο Γιάννης» , εξηγεί ο Δ. Φοινίτσης στην Ελευθεροτυπία, «είναι η κλασική περίπτωση ενός μετανάστη που κάνει τα πάντα για να ανελιχθεί. Ενός επιβήτορα που χρησιμοποιεί το σεξ ως μέσο εξουσίας. Πρότυπό του είναι ο καταξιωμένος και εύρωστος οικονομικά «Κύριός» του. Και δεν διστάζει να ικανοποιεί ακόμα και τις κρυφές ερωτικές του επιθυμίες. Οταν, όμως, η νεαρή κόρη θα τον προκαλέσει, θα οδηγηθεί στον βιασμό».
Η Τζούλια εμφανίζεται ως ρηχή, πλούσια νεαρή που θέλει να αυτοεπιβεβαιωθεί ως γυναίκα ύστερα από έναν επώδυνο χωρισμό. Και ταυτόχρονα να διαπιστώσει αν έχουν βάση οι σοκαριστικές υποψίες της, πως ο Ζαν έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον πατέρα της…
Μια ακατάλληλη εικόνα τη λάθος στιγμή. Οι …αυτόχθονες θα πληρώσουν «ακριβά» την αλαζονεία τους, όμως στο τέλος η Τζούλια δεν κόβει τις φλέβες της. «Η έκβαση είναι άλλη: το απόλυτο κενό. Το χάσμα είναι ακόμα μεγαλύτερο…».
Απόδοση–διασκευή-σκηνοθεσία:
Δημήτρης Φοινίτσης
Παίζουν:Τζούλια: Ελευθερία Γεροφωκά
Γιάννης: Κρις Ραντάνοφ
Χριστίνα: Χαρίκλεια Μπέλλο
Παραστάσεις:
Πέμπτη έως και Κυριακή
NIXON / SCREENING ROOM
Αγησιλάου 61-Κεραμεικός
Τηλ. Κρατήσεων: 6978-300010

Μάρτιος 2019: Το Σεξουαλικό Ωροσκόπιο
«Θέλω να με δέρνει η Hillary»!
Μια Washington για τον Trump!
Τα Ψυχεδελικά Μονοπάτια του Σεξ
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: