Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό
4 Photos In Gallery
    

Χορός και τραγωδία, έρωτες και δολοφονίες

Μία μητέρα που έχει δολοφονήσει τον άντρα της μαζί με τον εραστή της, μία κόρη που λάτρευε τον πατέρα της και ένας γιός που θα διαπράξει ένα φόνο με ηθικό αυτουργό την αδελφή του. Στο συγκλονιστικό μύθο της Ηλέκτρας, κατά την εκδοχή του Ευριπίδη, βασίζεται η νέα παραγωγή του Χοροθεάτρου «Ροές», της Σοφίας Σπυράτου.
Ο Ευριπίδης καινοτομώντας και δίνοντας βαρύτητα στην ψυχολογική αλήθεια των ηρώων του, οι οποίοι παρουσιάζονται περισσότερο σύνθετοι και ανθρώπινοι, γράφει μια τραγωδία που αποτελεί σημαντική αφετηρία για το ευρωπαϊκό θέατρο. Η σύλληψη της ιδέας και η χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου βασίστηκε ακριβώς σ αυτήν την τραγωδία, με αποτέλεσμα μια παράσταση που συνδυάζει σύγχρονες χορευτικές τεχνικές και αφηγηματικές μεθόδους. Για την «Ηλέκτρα Αυτουργό» η χορογράφος συνεργάστηκε με τον διεθνούς φήμης συνθέτη Michael Nyman, που έγραψε πρωτότυπη μουσική.


Η «Ηλέκτρα Αυτουργός» αποτελεί μια σπουδή στις πολύπλοκες σχέσεις εξουσίας, πάθους και μίσους που αναπτύσσονται ανάμεσα στον Ορέστη, την Κλυταιμνήστρα και την Ηλέκτρα. Επεισόδια, χορικά, μονόλογοι και προβολές video κρατούν το αφηγηματικό νήμα της παράστασης.
Η Ηλέκτρα αναδύεται από το Χορό. Προσπαθεί να παλέψει και να κρατηθεί αποκομμένη στη ζωή. Ο Χορός θρηνεί τη μοναξιά της και την προτρέπει να εκδικηθεί τη μητέρα της, την Κλυταιμνήστρα. Ο αδελφός της Ορέστης και ο φίλος του Πυλάδης έρχονται για να τη συνδράμουν. Ο φόνος του εραστή της Κλυταιμνήστρας, του Αίγισθου, και έπειτα της ίδιας της Κλυταιμνήστρας θα ανατρέψει τις ισορροπίες: θα παραδώσει τον Ορέστη στο χάος των συνεπειών της πράξης του και θα οδηγήσει την Ηλέκτρα στην κάθαρση, αλλά και στην καταδίκη της από το απρόσωπο, αδηφάγο πλήθος του Χορού.
Η παράσταση συλλαμβάνει την ουσία του μύθου και την τοποθετεί στο χώρο ενός λευκού, απογυμνωμένου σκηνικού, μη προσδιορίσιμου χρονικά και τοπικά.
ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΔΕΑΣ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Σοφία Σπυράτου
ΜΟΥΣΙΚΗ: Michael Nyman
ΠΟΙΗΣΗ: Στρατής Πασχάλης
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΩΝ: Σάκης Μπιρμπίλης
ΔΙΑΝΟΜΗ
Ηλέκτρα: Εύη Χατζάκη, Ορέστης: Ντανίλο Ζέκα, Πυλάδης: Αλέξανδρος Κεϊβανάη, Κλυταιμνήστρα: Λία Τσολάκη, Αίγισθος: Δημήτρης Φέρας.
Χορός: Ξένια Θέμελη, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Έλενα Κουρκούλη, Λήδα Μανιατάκου, Γιώτα Μηλίτση, Αλεξία Μπεζίκη, Τζορτζίνα Παλαιοθοδώρου.

«Ηλέκτρα Αυτουργός» από το Χοροθέατρο «Ροές»
8-19 Απριλίου, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:15
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 25 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2103479426 (Χοροθέατρο «Ροές» ), 2103453111 (Μουσείο Μπενάκη)

Σόλο-Σεξ με το Πιστολάκι για τα Μαλλιά!
What The Fuck#2 Ωρα για Γέλιο!
30άρης τα έφτιαξε με τη Γιαγιά του Φίλου του!
Peegasm: Οργασμός την Ωρα που κατουράμε!
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: