Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Ηλιος, Ερωτας και Bossa Nova από τον Κωνσταντίνο Ρήγο

Το «νέο κύμα» γύρισε για να τα σαρώσει όλα!
Πενήντα χρόνια μετά τη γέννηση της στη Βραζιλία, η Bossa Nova έρχεται στο Εθνικό θέατρο με τη μορφή ενός εκρηκτικού πάρτυ, χορού και μουσικής. Ηθοποιοί, χορευτές και μουσικοί, παίζουν, χορεύουν, διασκεδάζουν σε ένα σκηνικό βγαλμένο από τη δεκαετία του ’50.
Ενας κίτρινος φοίνικας και η ρέπλικα του αυθεντικού δαπέδου στην παραλία της Κόπα Καμπάνα κυριαρχούν στη σκηνή όπου γυναίκες με εντυπωσιακές τουαλέτες, άντρες με σμόκιν, προκλητικές παρουσίες ενός πολυάριθμου θιάσου, κινούνται πάνω σε αυτήν. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθέτης και δημιουργός του έργου, εμπνεύστηκε αυτήν την εντυπωσιακή παράσταση ύστερα από ένα ταξίδι του στη Βραζιλία.
Σε συνέντευξη που έδωσε στον Ελεύθερο Τύπο και την Ιωάννα Μπλάτσου είπε για την «Bossa Nova»: «Ουσιαστικά χρησιμοποιούμε αυτή τη μουσική χαλάρωσης και παρατήρησης για να κάνουμε ένα έργο για τον έρωτα σε όλες του τις πτυχές: από το φλερτ ως το χωρισμό και τη μοναξιά. Είναι σαν να έχουμε βάλει σε ένα χειρουργικό τραπέζι τον έρωτα και τις σχέσεις και να τα έχουμε τεμαχίσει σε κομμάτια που το καθένα ερμηνεύει κι άλλος performer». Στη «Bossa Nova» η ξεγνιασιά ο αισθιασμός και το ερωτικό βραζιλιάνικο καλοκαίρι εναλλάσονται με το σκοτάδι την απειλή και τον κίνδυνο.
Ο λόγος εναλλάσσεται με τη μουσική, με το τραγούδι και τον χορό και τότε τα πάντα αρχίζουν να διαλύονται. Τα σώματα των ηθοποιών ακολουθούν τον ερωτικό ρυθμό της Bossa Nova που παίζουν ζωντανά στην παράσταση πέντε μουσικοί. Οι ερμηνευτές αυτοσχεδιάζουν, μιλάνε για την κυκλική πορεία στις ζωές και τις σχέσεις των ανθρώπων, καταθέτουν δικές τους εμπειρίες και σκέψεις.
Η παράσταση θα διαρκέσει έως τις 17 Φεβρουαρίου.
ΘΕΑΤΡΟ: Κοτοπούλη-Ρεξ, Πανεπιστημίου 48
Τηλέφωνο: 2103305074
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: Κωνσταντίνος Ρήγος
ΜΟΥΣΙΚΗ: Δημοσθένης Γρίβας
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Νατάσα Δημητρίου
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Σάκης Μπιρμπίλης
ΠΑΙΖΟΥΝ: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαριέττα Βέττα, Στεφανία Γουλιώτη, Αλέξανδρος Ισαακίδης, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κοντονής, Διώνη Κουρτάκη, Ιριδα Κυριακοπούλου, Αχιλλέας Μανώλης, Θέμις Μπαζάκα, Σάββας Μπαλτζής, Αμαλία Μπένετ, Μαρία Ναυπλιώτου, Γιάννης Νικολαΐδης, Νικολέτα Ξεναρίου, Αγγελική Παπούλια, Νάνσυ Σταματοπούλου, Βαγγέλης Τελώνης, Αντώνης Φραγκάκης.
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Απογ. Κυριακή: 7μμ, Βραδ: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 9μμ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 22€, 18€, 15€, 14€, φοιτητικό 12€.

Μάιος 2019: Το Σεξουαλικό Ωροσκόπιο
Μπουγελώματα...
Ετσι το παίζουμε Μέσα στο Νερό
Πως θα πηδηχτώ Αυτό το Καλοκαίρι...
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: