Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

H Εκσπερμάτιση του Δαίμονα

Μια γυναίκα μπορεί να νικήσει το διάβολο... Πόσο μάλλον όταν έχει σύμμαχο της έναν άντρα. H ζωγράφος Iris van Dongen από την Ολλανδία συναντά τον Ελληνα γλύπτη Διονύση Καβαλλιεράτο και τα βάζουν με το δαίμονα χρησιμοποιώντας τη σεξουαλική του φύση...
Οι δύο καλλιτέχνες συναντιούνται  σε ένα χώρο οικείο και για τους δύο, στη γκαλερί «The Breeder» σε μια έκθεση με τίτλο: Η εκσπερμάτιση του δαίμονα.
Από τη μία η Iris, που πολύ συχνά χρησιμοποιεί τη γυναικεία φιγούρα ως μέσο έκφρασης και από την άλλη ο Καβαλλιεράτος που τα τελευταία χρόνια έχει αφιερωθεί στο μαύρο χρώμα, μπαίνουν στον πειρασμό ο καθένας με το δικό του τρόπο να σκανδαλίσουν το δαίμονα....
Οπλο του Καβαλλιεράτου το κωμικό στοιχείο. Αλλωστε η κωμωδία έβρισκε πάντα τρόπο να αφοπλίζει και να υποδουλώνει τις δυνάμεις του κακού που τρομάζουν τους περισσότερους.

Διονύσης Καβαλλιεράτος

Ο Καβαλλιεράτος με kinky και αστεία διάθεση δημιούργησε γλυπτά που χαρακτηρίζονται από black humor, περιγελώντας τα «political correct» στοιχεία και τον ασκητισμό της σύγχρονης τέχνης. Με τα έργα του σχολιάζει σαρκαστικά την αρρενωπότητα, τη βία και τη σεξουαλικότητα. Μέσα από αυτά «μιλάει» στο κοινό με μια γλώσσα αθώα και αστεία, που μας φέρνει αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Τη σκανδαλιάρικη αίσθηση της προσωπικής ικανοποίησης δεν τη δημιουργεί μόνο ο τίτλος της έκθεσης, άλλα φυσικά και τα ίδια τα έργα. Μέσα απο το μεγαλοποιημένο μηδενισμό και το αυτοκριτικό του χιούμορ, ο Καβαλλιεράτος προσφέρει με τα γλυπτά του μια διέξοδο από την καθημερινότητα . Τα έργα του κάνουν το μυαλό του θεατή να ξεφύγει από την ρουτίνα και να μπει σε ένα νεο ποπ σύμπαν στο όποιο ακόμα και ο διάβολος αξίζει τη συμπάθεια του.

Iris van Dongen

Οι λάγνες ματιές και οι δυνατές πόζες των γυναικών που αποτυπώνονται στα έργα τhς Iris van Dongen ξεμυαλίζουν και μαγεύουν το θεατή. Το ύφος της ζωγράφου συνδυάζει την καλαισθησία της προ-Ραφαήλ εποχής και το αυστηρό glamour των ηρωίδων των film noir. Φορώντας πολυτελή φορέματα με φόντο συννεφιασμένα τοπία ή σκοτεινά δάση, αυτές οι μυστηριώδεις γυναίκες μας θυμίζουν τη μορφή και το στυλ των αλληγορικών ηρωίδων της συμβολικής ζωγραφικής.
Αυτές οι femmes fatale που παρουσιάζονται με πλούσιους χρωματικούς τόνους είναι τόσο δυνατές όσο οι σκοτεινές δυνάμεις που επιδιώκουν να τις κυριεύσουν. Οπως οι Σειρήνες ή η Σφίγγα της ρομαντικής περιόδου, αυτά τα έργα αποτίουν φόρο τιμής σε πανάρχαιους γρίφους, αποδεικνύοντας πως οι δαίμονες που μας βασανίζουν πιό σκληρά, είναι αυτοί που ελλοχεύουν μέσα στις επιθυμίες μας.


"The Ejaculation of the Demon"
Iris van Dongen and Dionisis Kavallieratos
Eως 6 Δεκεμβρίου
Τετ-Παρ. 12:00-20:00 Τρίτη και Σάββατο 12:00-18:00
The Breeder
Ιάσωνος 45, Μεταξουργείο

Τα Γυμνά Κορμιά του Igor Egorov
Ο Ερωτικός Ιμπρεσιονισμός του Eric Wallis
Η Ελληνίδα Zoi Γυμνή για τον Hammond
Ο Ερωτισμός του Stepan Kvardakov
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: