Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

33,6 Εκατομμύρια Δολάρια για τη Γυμνή Big SueΟ πίνακας με τη γυμνή Big Sue ξαπλωμένη σε ένα καναπέ είναι το πιό ακριβοπληρωμένο έργο ενός εν ζωή καλλιτέχνη. Το «Benefits Supervisor Sleeping», η δημιουργία του 85χρονου ζωγράφου Λούσιαν Φρόυντ, ο οποίος είναι εγγονός του πατέρα της ψυχανάλυσης, δημοπρατήθηκε από τον οίκο «Κρίστις» στην Νέα Υόρκη στις 13 Μαΐου και πουληθηκε στη τιμή των 33, 6 εκατομμυρίων δολαρίων!

Οι ειδικοί υπολογιζαν από πριν ότι το έργο θα πουληθεί από 20 εώς 30 εκατομμύρια ευρώ και φυσικά δεν έπεσαν έξω...

Η Big Sue

Η μούσα του ζωγράφου και μοντέλο για τον πίνακα, η Sue Tilley ή Big Sue όπως την αποκαλεί ο Φρόυντ, πληρωνόταν 20 λίρες την ημέρα για να ποζάρει και σήμερα δεν μπορεί να πιστέψει πως ο πινάκας με το γυμνό πορτραίτο της έφτασε σε αυτή την τιμή.

Το αγαπημένο μοντέλο του ζωγράφου σε συνέντευξη της στο BBC είπε ότι δούλεψε με τον Φρόυντ μόνο για την εμπειρία και πως τα χρήματα δεν την ενδιέφεραν καθόλου. Είναι πραγματικά ενθουσιασμένη που γνώρισε από κοντά αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη έχοντας την ευκαιρία να ποζάρει σε αρκετά έργα του.

Η 51χρονη Sue Tilley που εργάζεται ως μάνατζερ σε γραφείο ευρέσεως εργασίας, γνώρισε τον Φρόυντ μέσω του διάσημου performance artist και κοινού τους φίλου Leigh Bowery.

Για τον συγκεκριμένο πίνακα φυσικών διαστάσεων, δούλεψε με τον ζωγράφο για εννέα μηνές. Φυσικά δεν ήταν τόσο εύκολο στην αρχή για την Sue να ποζάρει γυμνή και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Φρόυντ αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο, καθώς το «Benefits Supervisor Sleeping» πήρε πρωτεία του ακριβότερου έργου εν ζωή καλλιτέχνη από το «Hanging Heart» (11 εκατομύρια λίρες) του Τζεφ Κούνς.

Ο άτακτος καλλιτέχνηςΟ Λούσιαν Φρόυντ ο οποίος θεωρείται ο σημαντικότερος εν ζωή ρεαλιστής ζωγράφος έχει πει για την δουλειά του πως είναι καθαρά αυτοβιογραφική, ζωγραφίζει τον εαυτό του και ανθρώπους του περιβάλλοντος του, τις κόρες του, τη μητέρα του, τους φίλους του.

Γεννημένος τον Οκτώβριο του 1922 στο Βερολίνο εγκαταστάθηκε με την οικογένεια του το 1933 στο Λονδίνο και σε ηλικία 22 ετών κάνει την πρώτη του έκθεση.

Με μοντέλο τη γυναίκα του Κίτι, το 1948 θα δημιουργήσει το πρώτο του αριστούργημα, «Κορίτσι με τριαντάφυλλα» και θα ακολουθήσει ένας άλλος διάσημος πίνακας του, το «Κορίτσι με άσπρο σκυλί», στο οποίο η ρόμπα της Κίτι πέφτει αποκαλύπτωντας το ένα της στήθος.
Η Κίτι ήταν ανηψιά της Lorna Garman με την οποία ο Φρόυντ είχε δεσμό πριν γνωρίσει τη νεαρή κοπέλα. Ο γάμος τους θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια και το 1957 ο Φρόυντ θα παντρευτεί τη συγγραφέα Caroline Blackwood. Λέγεται πως ο διάσημος ζωγράφος έχει γύρω στα σαράντα παιδιά εκτός γάμου τα οποία αναγνώρισε μετά την ενηλικίωση τους.

Ο άτακτος καλλιτέχνης τάραξε τα νερά και τον 21ο αιώνα όταν, το 2000, ζωγράφισε το πορτραίτο της βασίλισσας Ελισάβετ, έργο για το οποίο επικρίθηκε έντονα από μερίδα του βρετανικού τύπου.

Εκτός από τη βασίλισσα των Αγγλων ο Φρόυντ έχει ζωγραφίσει και άλλους διάσημους όπως το γνωστό μοντέλο Kate Moss, η οποία πόζαρε γυμνή στο ζωγράφο την περίοδο της εγκυμοσύνης της.

Τα Γυμνά Κορμιά του Igor Egorov
Η Μύκονος Μέσα από τα Γυμνά του Hammond
Ο Ερωτικός Ιμπρεσιονισμός του Eric Wallis
Η Ελληνίδα Zoi Γυμνή για τον Hammond
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: