Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Genderpop: Φεστιβάλ για τις Ταυτότητες των Φύλων

Genderpop, ένα φεστιβάλ-αφιερώμα στους ρόλους και τις ταυτότητες των φύλων. Το θέμα των κατασκευασμένων, κοινωνικά προδιαγεγραμμένων και στερεοτυπικών ρόλων των φύλων γίνεται θέμα ερεύνας και σύζητησης από τα Ινστιτούτα Goethe της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Στην Ελλάδα το Goethe-Institut Athen σε συνεργασία με το Bios παρουσιάζει μια εβδομάδα δράσεων με θέμα το κοινωνικό φύλο - Gender.
Η εβδομάδα περιλαμβάνει Performance art, σύγχρονο χορό, συναυλίες, dj-sets, video clips, κινηματογραφικές ταινίες και μια «εφημερίδα» που θα περιέχει, εκτός από την αναλυτική περιγραφή των εκδηλώσεων και κείμενα για μια μικρή εισαγωγή στη θεματική gender.
Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι το γεγονός ότι άφυλη πραγματικότητα δεν υπάρχει, αποτελεί για τους καλλιτέχνες, από όλους τους τομείς της τέχνης, πεδίο δημιουργικής αντιπαράθεσης και ως προς τη φόρμα και ως προς το περιεχόμενο.
Το φεστιβάλ που αρχίζει στις 30 Μαρτίου και θα διαρκέσει ως τις 6 Απριλίου,  ξεκινάει με ένα κινηματογραφικό πρόγραμμα και κορυφώνεται με ένα τριήμερο φεστιβάλ με performance art, χορό, συναυλίες και πάρτι με καλεσμένους από τη βερολινέζικη καλλιτεχνική σκηνή.
Το εξαιρετικά ενδιαφέρον κινηματογραφικό κομμάτι του φεστιβάλ χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες: Αποπλάνηση Αγγέλων, Αγόρια Κορίτσια, Οι ιστορίες του παιδιού του κάδου και Τραμπάλα Συναισθημάτων.
Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τέσσερις ταινίες μικρού μήκους του σκηνοθέτη Jan Kruger, που αναφέρονται στην οικειότητα και την απόσταση, τη συναισθηματική εξάρτηση, τη φιλία και τον ερωτισμό μεταξύ νεαρών αγοριών, αντρών, αγγέλων. Στην ενότητα Αγόρια-Κορίτσια θα προβληθούν τέσσερα ολλανδικά ντοκυμαντέρ που καταπιάνονται με το θέμα της αναζήτησης της ταυτότητας του φύλου. Τέσσερις ιστορίες παιδιών που μπαίνουν στην εφηβεία: Ο Guido είναι ένα 11χρονο αγόρι που δεν θέλει καθόλου να είναι αγόρι, ο Kristopher ήταν 11 όταν κατάλαβε ότι είναι γκέι, τρεις φίλοι ανακαλύπτουν ξαφνικά τα κορίτσια, και τρεις φίλες συζητούν για το τί θέλουν τα αγόρια.
Οι ιστορίες του παιδιού του κάδου είναι μια ταινία cult από τα χρόνια της κοινωνικής και σεξουαλικής επανάστασης, γυρισμένη από ένα ζευγάρι μαέστρων του σινεμά, την Ula Stockl και τον Edgar Reitz. Το φιλμ αποτελείται από 64 ταινίες μικρής διάρκειας και στο φεστιβάλ θα προβληθούν 11 από αυτές.
Τέλος στην ενότητα  «Τραμπάλα Συναισθημάτων» θα προβληθούν οκτώ έργα μεταξύ πειραματικού κινηματογράφου, Video Art και εικαστικής τέχνης από διεθνώς διακεκριμένους δημιουργούς, με κύριο θέμα και πρωταγωνιστή το ανθρώπινο σώμα.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα ξεκινά με την προβολή της ταινίας «S» του Αθανάσιου Καρανικόλα παρουσία του σκηνοθέτη. Από τις 4 εώς 6 Απριλίου το φεστιβάλ θα παρουσιάσει μεταξύ των άλλων performances τραγουδιστών, ηθοποιών και χορευτών.

Transgender Γυμνή στο Playboy της Γερμανίας
Ενα Αλμπουμ με τις Εργαζόμενες στο Σεξ
Ανεβάζουμε Ολοι τις Ρώγες μας στο Instagram!
Οι Ελληνίδες γουστάρουν το Λεσβιακό
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: