Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Toulouse Lautrec και Belle Epoque

Η «Belle epoch», το καν-καν, οι χορεύτριες του Moulin Rouge, έμειναν για πάντα στη «ζωή» μέσα από τα έργα του Henri Toulouse Lautrec, τον λεγόμενο και «ψυχή της Μονμάρτρης».
Εζησε άναμεσα στις γυναίκες των καμπαρέ και των οίκων ανοχής του Παρισιού, έμαθε τα μυστικά για τις ζωές τους και στο τέλος «έφυγε» σε ηλίκια 37 ετών, αλκοολικός και χτυπημένος από τη σύφιλη.
Ο γίγαντας της τέχνης με τα κοντά πόδια δημιούργησε εκατοντάδες πίνακες, ακουαρέλες και 30 αφίσες. Εργα που απεικόνιζαν προκλητικές τραγουδίστριες και χορεύτριες, θαμώνες των νυχτερινών κέντρων, λέσβιακές και άκρως αισθησιακές ερωτικές σκηνές.
Ο Toulouse – Lautrec ήταν γόνος ιστορικής και αριστοκρατικής οικογένειας. Οι γονείς του ήταν πρώτα ξαδέλφια γεγόνος που μπορεί να έπαιξε ρόλο στις γενετικές ανωμαλίες του παιδιού τους: τα πόδια του σταμάτησαν να αναπτύσσονται φυσιολογικά μετά από ρήξεις που υπέστη στο αριστερό και δεξί του πόδι.
Το ύψος του έφθανε μόλις το 1.5 μέτρο ενώ σε αντίθεση με τα πόδια του, το υπόλοιπο σώμα του είχε φυσιολογική ανάπτυξη. Ετσι ο Lautrec δεν μπορούσε να ζήσει μία τυπική αριστοκρατική ζωή.
Στο Παρίσι, όπου είχε μετακομίσει από νεαρή ηλικία για να σπουδάσει ζωγραφική, γίνεται διάσημος, δημιουργώντας το 1891 μία έγχρωμη αφίσα για λογαριασμό του καμπαρέ Moulin Rouge.
Σε αυτήν την πόλη γνωρίζει πολλές προσωπικότητες όπως τον Οσκαρ Ουάιλντ, ερωτεύεται και σχετίζεται με πολλές γυναίκες της νύχτας, ζωγραφίζει ασταμάτητα και πίνει με πάθος.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που εξασθένισε η υγεία του κατά το 1900. Λέγεται πως το τελευταίο άντιο λίγο πριν πεθάνει το Σεπτέμβριο του 1901, το είπε στον πάτερα του με τη φράση: «Ανόητε γέρο»!
Μετά το θάνατό του η μητέρα του και ο ατζέντης του πρόωθησαν τα έργα του, τα οποία σήμερα αξίζουν εκατομμύρια ευρώ.
Μερικές από τις πιό διάσημες δημιουργίες του θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε στην έκθεση: «O Toulouse-Lautrec και η Belle Epoque στο Παρίσι και την Aθήνα», στον χώρο τέχνης «Herakleidon».
Εκτείθενται μερικές από τις πιο γνωστές του αφίσες, χαρακτικά, σχέδια, σκίτσα και πορτραίτα. Τα έργα του Lautrec συνοδεύονται από γαλλικά κείμενα, φωτογραφίες και βιβλία που έχει επιμεληθεί καλλιτεχνικά ο ίδιος.
Μάλιστα με αφορμή την καλλιτεχνική διαδρομή του Γάλλου ζωγράφου κατά τη Belle Epoch, στην έκθεση επιχειρείται μία αντιστοιχία με τη Αθηναϊκή ζωή της εποχής εκείνης.
Παρουσιάζονται έργα Ελλήνων καλλιτεχνών και σκιτσογράφων, έγχρωμες διαφημίσεις προϊόντων διάσημων καλλιτεχνών, όπως ο N. Γύζης και ο Δ. Γαλάνης, φωτογραφίες και καρτ-ποστάλ, θεατρικά προγράμματα και λογοτεχνικά αποσπάσματα.
Στα τέλη του 19ου αιώνα η Αθήνα ζούσε στον ρυθμό του νεοκλασικισμού και  της μνημειακής αρχιτεκτονικής και παράλληλα  οι πολυσύχναστες πλατείες, Συντάγματος και Ομονοίας αποτελούσαν τα κυριότερα κέντρα της δημόσιας ζωής της πόλης. Η Αθήνα ακολουθούσε σιγά σιγά το Παρισινό lifestyle σε μία περίοδο όμορφης και ξένιαστης εποχής που έληξε άδοξα ύστερα από χρόνια από τον Μεγάλο Πόλεμο.

ΕΚΘΕΣΗ: «O Toulouse - Lautrec και η Belle Epoque στο Παρισι και την Aθηνα»
ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ: Herakleidon, Experience in Visual Arts, Hρακλειδών 16, Θησείο, 210 34 61.981
ΩΡΕΣ: Tρ.-Σάβ. 13.00-21.00, Kυρ. 11.00-19.00.
Mέχρι 4/5/2008

Jean Pierre Ceytaire: Ερωτας και Fetish στον Kαμβά
Kate Moss: Απο supermodel "έργο τέχνης" για τα Μουσεία
Paris Can Can Show: Γεύση από Moulin Rouge
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: