Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

O "Ερωτικός Κόσμος του Dali" στο Playboy (1974)To 1974 o φωτογράφος του Playboy Pompeo Posar έκανε ένα ταξίδι μέχρι την Ισπανία για να επισκεφτεί τον Salvador Dali στη βίλα του στο χωριό Cadaques.

Όταν έφτασε, ο Dali  καθόταν σε μια πολυθρόνα – θρόνο κοντά στην πισίνα. Σηκώθηκε για να χαιρετήσει τον Posar φωνάζοντας «Πεταλούδα! Πεταλούδα!».

Φαίνεται περίεργο ε; Αλλά στον κόσμο του Dali, τίποτα δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Φυσικά και η φωτογράφιση για το περιοδικό ήταν εξίσου περίεργη. Ο Dali την έστησε βασιζόμενος σε σχέδια που είχε κάνει νωρίτερα και επειδή την έκανε σε εξωτερικό χώρο, οι κάτοικοι του χωριού μόλις πήραν χαμπάρι τι συμβαίνει, μαζεύτηκαν τριγύρω για να χαζέψουν...

 

Στη φωτογραφία αριστερά το μπαστούνι που διακρίνεται το κρατάει ο ίδιος ο Dali, o οποίος με αυτόν τον τρόπο έστηνε τα μοντέλα. Για τη φωτογραφία δεξιά ο Dali αρχικά είχε σκεφτεί ένα concept στο οποίο θα υπήρχε και ένα κουνέλι με κομμένο λαιμό, όμως ο Posar του είπε ότι αυτό δεν είναι σωστό να γίνει, αφού το κουνέλι είναι το σύμβολο του Playboy. 


Αν αναρωτιέται κάποιος πως ένας καλλιτέχνης – θρύλος δέχτηκε να κάνει μια φωτογράφιση για το περιοδικό, να θυμίσουμε πρώτον ότι το Playboy τότε συνεργαζόταν με μεγάλα ονόματα της τέχνης και δεύτερον ο Dali πληρώθηκε πολύ καλά για τη δουλειά...

Οταν ρωτήθηκε τι σημασία είχαν αυτές οι γυμνές συνθέσεις εκείνος απάντησε: «Το νόημα στη δουλειά μου είναι το κίνητρο, δηλαδή τα λεφτά. Αυτό που έκανα για το Playboy ήταν πολύ καλό, και η αμοιβή επίσης!»

 

 

Ο «Ερωτικός Κόσμος του Salvador Dali» παρουσιάστηκε στο τεύχος Δεκεμβρίου του 1974 και στο 7σελιδο pictorial φαίνεται ολοκάθαρα για ακόμα μια φορά η εμμονή του Dali με το γυμνό. Άλλωστε ο Ισπανός καλλιτέχνης ήταν παλιά καραβάνα σε αυτό το θέμα. Από τη δεκαετία του ’20 είχε αφιερωθεί στο να εκθέτει οτιδήποτε σχετίζεται με τη σεξουαλική επιθυμία.

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως οταν ο Dali πήγε από το Παρίσι στην Αμερική (στο Β’ Παγκόσμιο) έκανε την τέχνη του μια πολύ επικερδή μπίζνα. Εκεί όταν κέρδισε την αναγνωρισιμότητα ξεκίνησε να ασχολείται με πιο εμπορικά projects. Σχεδίαζε βιτρίνες καταστημάτων, ζωγράφιζε προκλητικά πορτραίτα γυναικών της high society και έκανε διαφημιστικές καμπάνιες για γούνες, αυτοκίνητα (Ford), και τσίχλες (Wringley’s)!

Η δουλειά του Dali, όπως και του Hefner, εξαρτώταν πολύ από τη σεξουαλική πείνα της κοινωνίας. Ο Dali έφερε τον σουρεαλιστικό ερωτισμό στο προσκήνιο και στα περισσότερα έργα του, καθώς και σε εκείνα που έκανε για το Playboy, πρωταγωνιστούσαν άγριες και μυστήριες μορφές ονειρικών γυναικών.

Οι φωτογραφίες του Posar: 

 

40 χρόνια μετά στο Playboy:


Τα Γυμνά Κορμιά του Igor Egorov
Η Μύκονος Μέσα από τα Γυμνά του Hammond
Ο Ερωτικός Ιμπρεσιονισμός του Eric Wallis
Η Ελληνίδα Zoi Γυμνή για τον Hammond
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: