Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Οι βλαβερές συνέπειες του "Fifty Shades of Grey"

"Πολλοί άνθρωποι διαβάζουν πράγματα τα οποία ακούγονται πολύ σέξι σε φαντασιακό επίπεδο, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι και τόσο διασκεδαστικά" είχε πει παλιότερα ένας σεξολόγος.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με το "Fifty Shades of Grey", αφού οι επιστήμονες εξετάζουν εδώ και καιρό τον αντίκτυπο των "50 Αποχρώσεων του Γκρι" στο κοινό που το πήρε στα χέρια του και κυρίως στις νεαρές αναγνώστριες του. 

Οποιος έχει ξεφυλλίσει το βιβλίο θα έχει καταλάβει ότι πρόκειται για ένα ρομάντζο το οποίο κινείται με αρκετά light τρόπο γύρω από το BDSM. Πως αλλιώς άλλωστε θα γινόταν best seller σε όσες και όσους δεν ήξεραν καν τι είναι το ball gag; Αν ο "καθαρός" σαδισμός και μαζοχισμός ήταν ελκυστικός σε αυτό το κοινό, τότε οι ίδιοι άνθρωποι θα είχαν διαβάσει πριν τις "Αποχρώσεις", την "Ιστορία της Ο" και το "Η Φιλοσοφία στο μπουντουάρ" του Μαρκήσιου ντε Σαντ. 

Αντιθετα λοιπόν από αυτά τα hard μυθιστορήματα, το "Fifty Shades of Grey" θα λέγαμε ότι είναι το παραμύθι της μαζοχίστριας Σταχτοπούτας: Φοιτητριούλα γνωρίζει τυχαία έναν πάμπλουτο νέο και εκεί που νομίζει ότι βρήκε τον Πρίγκηπά της, ο τύπος της αποκαλύπτει ότι γουστάρει να δέρνει, να δένει και να πηδάει άγρια...

 

Ολα αυτά η E. L. James τα περιγράφει χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των Αρλεκιν (!), κάνοντας το BDSM να φαίνεται προσιτό σε εκατομμύρια γυναίκες. Αρχικά αυτό θεωρήθηκε αρκετά επαναστατικό, αφού όλα τα αξεσουάρ του σαδομαζοχισμού (χειροπέδες, μαστίγια κλπ) απενοχοποιήθηκαν, όμως... επειδή το BDSM είναι σοβαρή ιστορία, αυτή η προσέγγισή του φαίνεται πως έχει κάποιες βλαβερές συνέπειες: 

Οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Michigan εξέτασαν τη συμπεριφορά 650 νεαρών γυναικών που διάβασαν το βιβλίο, και αναφέρουν ότι μερικές από αυτές που αγάπησαν το στόρι του "Fifty Shades of Grey" κινδυνεύουν να γίνουν λαίμαργες, αλκοολικές και να πηγαίνουν με όποιον άντρα βρουν μπροστά τους, όχι γιατί γουστάρουν το σεξ, αλλά γιατί ψάχνουν να βρουν τον βιτσιόζο Πρίγκιπα. 

«Γυναίκες που έχουν διάφορα προβλήματα (π.χ με τη διατροφή), αφού διαβάσουν το Fifty Shades, η κατάστασή τους μπορεί επιδεινωθεί και να τους μείνει ψυχολογικό τραύμα», λέει η επικεφαλής της έρευνας Amy Bonomi και συνεχίζει: «Στην έρευνά μας όμως διαπιστώσαμε ότι ακόμα όσες δεν είχαν τέτοια προβλήματα πριν από την ανάγνωση του βιβλίου, μερικές άρχισαν να αλλάζουν συμπεριφορά, όταν το διάβασαν».

Αναλυτικότερα 1 στις 4 αναγνώστριες του "50 shades" δεν έχει πρόβλημα αν ο γκόμενός της τη βρίζει ή αν της βάζει τις φωνές, σχεδόν 4 στις 10 θα ήθελαν ο γκόμενός τους να έχει σκληρή ή άγρια συμπεριφορά και το 75% όσων συμμετείχαν στην έρευνα είπαν ότι ξεκίνησαν γρήγορες δίαιτες ή έμειναν νηστικές για μια μέρα.

Δηλαδή με λίγα λόγια γι αυτές το soft σαδομαζοχιστικό παιχνίδι στο κρεβάτι που πια έχει γίνει μόδα, δεν είναι κάτι το οποίο μένει μέσα στην κρεβατοκάμαρα, αλλά επεκτείνεται και στη σχέση καθώς αναζητούν κάποιον ο οποίος θα τους φέρεται προσβλητικά και επιθετικά όχι μόνο στο σεξ. 

Αραγε το βιβλίο θα είχε τέτοιες... βλαβερές συνέπειες αν ο Mr Grey αντί για εκατομμυριούχος ήταν ένας απλός υπάλληλος;

Κάνουμε Σεξ για να σώσουμε τα Πάντα!
Κάνε το Τεστ για να δεις αν έχεις εθιστεί στο Πορνό
Extra, Prima… Good!
Οι Τσόντες μας κάνουν Καλύτερους Ανθρώπους
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: