Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό
15 Photos In Gallery
               

Η Ιστορία του Κορσέ στη Μόδα

Κορσές: από τη γαλλική λέξη “cors” υποκοριστικό του σώματος, προέρχεται από το λατινικό “corpus”.

Για αιώνες, ο κορσές ήταν ένα από τα πιό βασικά αξεσουάρ στην ενδυμασία. Τον φορούσαν γυναίκες αλλά και άνδρες.
Βασικό ενδυματολογικό «σύνεργο» για τους λάτρεις του BDSM και του fetish, η ιστορία του στη μόδα έχει περάσει από σαράντα κύματα, για να γίνει από underwear… outwear.

Από σαράντα κύματα!

Κατά τα τέλη του 19ου αιώνα ο κορσές ήταν για τις γυναίκες ένα από τα πιό κομψά ακριβά και επιθυμητά αξεσουάρ. Ομως γύρω στο 1910 οι σχεδιαστές άρχισαν να τον απορρίπτουν.
Ο Paul Poiret, γνωστός σχεδιαστής μόδας ξεκίνησε να δημιουργεί ρούχα που αναδείκνυαν περισσότερο το φυσικό σχήμα του σώματος. Φυσικά ο κορσές δεν εξαφανίστηκε εν μία νυκτί, όμως η μόδα είχε πάρει άλλο δρόμο.
Οι ιστορικές εξελίξεις έπαιξαν το ρόλο τους: ο πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος έφερε κοινωνικές αλλαγές και επέτεινε την ενδυματολογική στροφή.
Ολο και περισσότερες γυναίκες μπήκαν στο στίβο της εργασίας και φυσικά δεν μπορούσαν να δουλεύουν με την πίεση του κορσέ.
Τη δεκαετία που ακολούθησε αντικαταστάθηκε από πιό μαλακά εσώρουχα που έδιναν στη γυναικεία σιλουέτα όψη πιό επίπεδη, πίο ανάλαφρη, πιό ελεύθερη.
Κατά το 1930 ο κορσές ξανάρχεται στο επίκεντρο της μόδας, αφού η τάση όριζε πιό περίπλοκα κοψίματα και πιό έντονα χρώματα.
Η Βικτωριανή αναβίωση αποτυπώθηκε τέλεια στη χαρακτηριστική σεκανς της ταινίας «Οσα παίρνει ο Ανεμος» με την Vivian Leigh να πιέζει τη μαύρη νταντά της να σφίξει όσο μπορεί τις κορδέλες του κορσέ της.
Το 1947 λανσάρεται το “New Look” και ο Christian Dior δημιουργεί το περίφημο “Bar Suit”. Ο κορσές μεταμορφώνεται σε κορσάζ και γίνεται απαραίτητο συμπλήρωμα για αυτά τα βραδινά φορέματα με την εξαιρετικά λεπτή μέση που φορέθηκαν μέχρι τις αρχές του ‘50.Το μεγάλο come back

Η θριαμβευτική του επιστροφή όμως γίνεται στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 από τη σχεδιάστρια Vivienne Westwood, η οποία τον χρησιμοποιεί καθαρά με την αρχική του φόρμα, με μία έντονα glamour, καλλιτεχνική και θεατρική άποψη.
Ακολουθεί ο Jean-Paul Gaultier με τον περίφημο κορσέ της Madonna και τα corset-μπουκαλάκια με το άρωμά του και ο Thierry Mugler που σχεδιάζει το διάσημο κορσέ-μοτοσυκλέτα!
Ο κορσές πιά γίνεται αντικείμενο τέχνης: από σύμβολο καταπίεσης μετατρέπεται σε σύμβολο σεξουαλικής εξουσίας.Είναι διαχρονικός, εξελλισόμενος, ένα αντικείμενο από μακρινές εποχές που κατάφερε να επιζήσει στο θυελώδη και ταχύτατο 20ο αιώνα και περνάει στις μέρες μας για να δώσει στις γυναίκες τη λάμψη που κουβαλάει από τις βασιλικές καρνταρόμπές και τα καμαρίνια των χορευτριών του Moulin Rouge.

Αν θέλετε να διαβάσετε αναλυτικά την ιστορία του κορσέ τους δύο τελευταιούς αιώνες κάντε κλικ ΕΔΩ.

Το BDSM είναι το Δημοφιλέστερο Φετίχ
Πόδια από Σιλικόνη για Foot Fetishists
Ελληνες και Ελληνίδες είμαστε Foot Fetish
Οι Ελληνες Foot Fetish κρύβουν το Φετίχ τους
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: