Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό
8 Photos In Gallery
        

Η ιστορία του Torture Garden

To Torture Garden, το διασημότερο και μεγαλύτερο Fetish/Body Art Club στο κόσμο δημιουργήθηκε το 1990 από τους Alan Pelling και David Wood.
Και οι δύο ήθελαν να κάνουν κάτι διαφορετικό και να αλλάξουν ριζικά τη σκηνή των fetish clubs που επικρατούσε στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ο Alan εργαζόταν ως dj και ως promoter σε alternative κλαμπς. Ο David είχε κάνει κινηματογραφικές σπουδές και συμμετείχε σε αρκετές fetish σκηνές. Στόχος τους ήταν να ιδρύσουν ένα εναλλακτικό fetish club το οποίο θα συνδύαζε πολλά είδη μουσικής, μόδας, παραστάσεων και εγκαταστάσεων.

Από το όνομα στην επιτυχία


Δανείστηκαν το όνομα του club  από τον ομώνυμο τίτλο του μυθιστορήματος του Octave Mirbeau και όπως λένε οι εμπνευστές του, το επέλεξαν λόγω των εξωτικών και μυστηριωδών εικόνων που φέρνει στο νου αυτό το βιβλίο.
Στο πρώτο event των Torture Garden, στην «Opera On The Green», συμμετείχαν εκατό άνθρωποι και ο αριθμός τους συνεχώς αυξανόταν φτάνοντας στις μέρες μας μέχρι και τους 2.600 στα πάρτυ που διοργανώνονται στο Λονδίνο. Σε αυτά παρουσιάζονται διάφορα events, όπως: alternative post goth/industrial, hard-core SM, Fetish Fashion, Gay & Straight show, όπως επίσης ολοκαίνουργια Body Art / Piercing show.Το κοινό των TG αποτελείται από ανοιχτόμυαλους ανθρώπους κάθε ηλικίας, κάθε φύλου και σεξουαλικής προτίμησης, που τους αρέσει η εναλλακτική τέχνη, το εκλεπτυσμένο S/M, το burlesque ή που απλώς θέλουν να συμμετέχουν στα events αυτού του διάσημου κλαμπ. Ανάμεσα στους πολλούς φαν των TG συγκαταλέγονται και αρκετοί διάσημοι, όπως οι: Marilyn Manson, Dita Von Tease, Jean Paul Gaultier, Boy George, Courtney Love και Marc Almond.

Η απενεχοποίηση του fetish

Η παγκόσμια αναγνώριση του κλαμπ οφείλεται φυσικά στις εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, στα fashion show, στα θεματικά πάρτυ, στους μοναδικούς extreme artists και στην ανάδειξη νέων καλλιτεχνών. Ομως για αυτό που είναι πιο περήφανοι οι άνθρωποι του Torture Garden είναι για τη συμβολή τους στην απενεχοποίηση της fetish σκηνής.
Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90 το fetish και το s/m ήταν ακόμα ταμπού για τη βρετανική κοινωνία και μάλιστα το σοκ για την ανάπτυξη τους ήταν τόσο μεγάλο ώστε η αστυνομία ανάγκαζε τα κλαμπ να σταματούν τα fetish events. Παρόλα αυτά τα επόμενα χρόνια το fetish έγινε μόδα και το ευρύτερο κοινό αλλά και τα media άρχισαν να σταδιακά να το αποδέχονται.

Μπες στο πνεύμα!

Φυσικά τα fetish club δεν είναι ανοιχτά στον καθένα. Το dressing code του Torture Garden είναι αυστηρό, όμως παράλληλα το club επικροτεί και ενθαρρύνει τη φαντασία στο ντύσιμο. Οπως λένε δεν φτάνει μόνο κάποιος να είναι ντυμένος με rubber και latex, άλλωστε υπάρχουν άνθρωποι που δεν μπορούν να αγόρασουν αυτά τα ρούχα.
Για αυτό το λόγο είναι καλοδεχούμενοι στα events εκείνοι που θα «μεταμορφωθούν» αφήνοντας την προσωπική τους φαντασία να οργιάσει. Χαρακτηριστικά, τονίζουν ότι αν το ντύσιμο τους δεν κάνει τον κόσμο να τους κοιτάζει περίεργα στο δρόμο τότε καλύτερα να μην κάνουν τον κόπο να έρθουν ως το κλαμπ.
Οσον αφορά τα ρούχα το ίδιο το κλαμπ έχει το δικό του Torture Garden Clothing από το 2002.  Κατά τη διάρκεια του χρόνου οι Torture Garden κάνουν περιοδείες σε όλο τον κόσμο και μάλιστα στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα αγαπητοί.

Ed Mironiuk: "To Fetish έχει Πλάκα"
London Fetish Weekend: Κάθε φθινόπωρο στο Λονδίνο
Second Skin: Ο Ναός των "σκοτεινών" Φετίχ
Τα άγρια Kορίτσια του illustrator Ed Mironiuk
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: