Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Αγιος Υάκινθος, ένας Χριστιανός μάρτυρας

Ο Αγιος Υάκινθος, είναι η ελληνική απάντηση στον Αγιο Βαλεντίνο. Είναι ο Αγιος της αγάπης, του έρωτα, προστάτης των ζευγαριών, της σχέσης άνδρα και γυναίκα. Η σύγχρονη λατρεία του Αγίου Yακίνθου ξεκινάει από τα Aνώγεια της Kρήτης.
Καταγόταν από την Καισαρεία της Καππαδοκίας και έζησε στα χρόνια του αυτοκράτορα Τραϊανού (98-117). Ηταν άνθρωπος με εξαιρετική συμπεριφορά και διετέλεσε κουβικουλάριος (θαλαμηπόλος) του αυτοκράτορα. Διεκπεραίωνε τα καθήκοντα του μέσα στο παλάτι κατά τον καλύτερο τρόπο.
Ηταν προσεκτικός και δεν επηρρεάστηκε από τη χλιδή των ανακτόρων. Η ψυχή του ολόκληρη ήταν δοσμένη στο Σωτήρα Χριστό. Γι αυτό, όταν ο Τραϊανός διέταξε διωγμό κατά των Χριστιανών, ο Υάκινθος δεν δίστασε να ομολογήσει μπροστά στον αυτοκράτορα ότι είναι χριστιανός. Ο Τραϊανός εξεπλάγη και του είπε ότι είναι αχάριστος, για την εμπιστοσύνη και την υπόληψη πού του πρόσφερε το παλάτι.


Τότε ό Υάκινθος με ψυχική άνεση απάντησε: «Αν ή ευγνωμοσύνη είναι αρετή, βασιλιά, ποια απολογία θα μπορέσω να δώσω αρνούμενος το Σωτήρα μου Χριστό, ο όποιος έχυσε για μένα το αίμα του, ο οποίος μου χάρισε την πίστη, την ελπίδα, την αγάπη, ο όποιος μου δίνει λιμάνι στις τρικυμίες της ψυχής, παρηγοριά στη θλίψη, ασφάλεια στα κύματα, θώρακα στις δοκιμασίες; Και ο οποίος μου επιφυλάσσει συμμετοχή αιώνια στη βασιλεία Του και τη δόξα»; Ο Τραϊανός, στενοχωρημένος από τα λόγια του Υακίνθου, διέταξε να τον φυλακίσουν χωρίς να του δίνουν καθόλου φαγητό, εκτός και αν ήθελε να φάει ειδωλόθυτα (κρέατα που προέρχονταν από ζώα τα οποία είχαν θυσιαστεί σε είδωλο). Σαράντα μέρες πέρασε έτσι ο Υάκινθος, χωρίς να αγγίξει τα ειδωλόθυτα. Την 41η, όμως, παρέδωσε το πνεύμα του στον Κύριο στις 3 Ιουλίου ημέρα που εορτάζεται και η μνήμη του.
Κατά την Ελληνική μυθολογία, ο Υάκινθος ήταν ένας ωραίος νέος, από τις Αμύκλες (πόλη της Λακωνίας κοντά στη Σπάρτη), ερωμένος του θεού Απόλλωνα, τον οποίο ο θεός σκότωσε κατά λάθος ρίχνοντας το δίσκο. Σύμφωνα με μία εκδοχή της ιστορίας, ο Ζέφυρος, η προσωποποίηση του δυτικού ανέμου, άλλαξε την κατεύθυνση του δίσκου ώστε να σκοτώσει τον Υάκινθο, επειδή ζήλευε. Ο Απόλλων έσκαψε ο ίδιος με τα χέρια του τον τάφο του Υακίνθου και από το σώμα του ή από το αίμα του έκανε να φυτρώσει για πρώτη φορά το ομώνυμο φυτό και λουλούδι.
Προς τιμήν του Υακίνθου οι Λάκωνες τελούσαν την εορτή Υακίνθεια. Εορτασμοί προς τιμήν του Yάκινθου γινόταν κατά την αρχαιότητα και στην Tύλισσο και στη Mεσσηνία. Γιόρταζαν το θάνατο και την ανάστασή του, καθώς θεωρούνταν ως μια από τις θεότητες της βλάστησης και της γονιμότητας. Τα Yακίνθεια αναβιώνουν τα τελευταία χρόνια, σε ένα συγκερασμό της αρχαιοελληνικής και της χριστιανικής γιορτής, κάθε καλοκαίρι στον ναό του Αγίου Υακίνθου, με πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, στις 3 Ιουλίου.
Ο Μότσαρτ έγραψε την όπερα «Απόλλων και Υάκινθος» (1767) με υπόθεση από τον μύθο του Υακίνθου. Σε αυτή ο Υάκινθος παρουσιάζεται ως πριγκηπόπουλο, γιος του βασιλιά της Σπάρτης Οιβάλου και αδελφός της Μελίας.

Lucy Collett: Ακόμα ένα Θύμα του Fappening
Σήμερα γιορτάζει ο Προστάτης των Ορχεων
Ο Αη Βασίλης στο Playboy…
Ωραία έθιμα: Φαλλικά "γκράφιτι" στους τοίχους
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: