Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Ποιός ήταν πραγματικά ο Αγιος Βαλεντίνος

Κάθε Φεβρουάριο οι ερωτευμένοι σε όλον τον κόσμο ανταλλάσουν σοκολάτες, λουλούδια και δώρα. Ολα την 14η Φεβρουαρίου στο όνομα του Αγίου Βαλεντίνου.
Ποιος ήταν όμως ο Αγιος Βαλεντίνος και πως συνδέθηκε με τον έρωτα και την αγάπη; Σήμερα η καθολική εκκλησία αναγνωρίζει τουλάχιστον τρεις άγιους με το όνομα Βαλεντίνος οι οποίοι όλοι έχουν μαρτυρίσει.
Ενας θρύλος αναφέρει ότι ο Βαλεντίνος ήταν παπάς, ο οποίος υπηρέτησε στη Ρώμη τον τρίτο αιώνα. Οταν ο αυτοκράτορας Κλαύδιος ο 2ος αποφάσισε ότι οι ανύπαντροι άνδρες γίνονται καλύτεροι στρατιώτες από αυτούς που έχουν οικογένεια, απαγόρευσε στους νέους, υποψήφιους στρατιώτες να παντρεύονται.


Ο Βαλεντίνος αναγνώρισε το άδικο της απόφασης, αγνόησε τον Κλαύδιο και συνέχισε να παντρεύει, μυστικά όμως, τους νεαρούς εραστές. Οταν ανακαλύφθηκε η δράση του Βαλεντίνου ο Κλαύδιος τον καταδίκασε σε θάνατο.
Σύμφωνα με άλλες ιστορίες ο Βαλεντίνος εκτελέστηκε γιατί προσπαθούσε να βοηθήσει τους Χριστιανούς να αποδράσουν από τις απάνθρωπες φυλακές της Ρώμης, στις οποίες τους βασάνιζαν και τους κτυπούσαν.
Σύμφωνα με άλλο μύθο ο Βαλεντίνος ήταν εκείνος που έστειλε το πρώτο βαλεντίνικο μήνυμα. Πιστεύεται ότι ενώ ήταν στη φυλακή ερωτεύθηκε μία νεαρή κοπέλα, η οποία ίσως ήταν η θυγατέρα του συγκρατούμενού του, η οποία επισκεπτόταν τον πατέρα της κατά τη διάρκεια της κράτησής του. Λίγο πριν πεθάνει υποτίθεται ότι της έγραψε ένα γράμμα το οποίο υπέγραψε ως «Από τον Βαλεντίνο σου», μία έκφραση την οποία χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα.
Αν και η αλήθεια πίσω από τους θρύλους για τον Βαλεντίνο είναι σκοτεινή, όλες οι ιστορίες δίνουν έμφαση στη γοητεία του και τον περιγράφουν ως συμπαθητικό, ηρωικό και το σπουδαιότερο ως ρομαντικό χαρακτήρα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι κατά τον Μεσαίωνα ο Βαλεντίνος ήταν ο πλέον κοσμαγάπητος Αγιος στην Αγγλία και τη Γαλλία.
Ενώ μερικοί πιστεύουν ότι η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου εορτάζεται στα μέσα Φεβρουαρίου για να τιμηθεί η επέτειος του θανάτου του ή της κηδείας του (η οποία τοποθετείται περίπου στο 270 μ.Χ.), άλλοι ισχυρίζονται ότι η Χριστιανική εκκλησία αποφάσισε να εορτάζει τον Βαλεντίνο στα μέσα Φεβρουαρίου στην προσπάθειά της να εκχριστιανίσει τους παγανιστικούς εορτασμούς για τα Λουπερκάλια. Στην αρχαία Ρώμη ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας που ξεκινούσε η Ανοιξη και θεωρείτο περίοδος εξαγνισμού. Τα σπίτια καθαρίζονταν εξ’ ολοκλήρου τελετουργικά και μετά ραντίζονταν με αλάτι και ένα τύπο σιταριού. Τα Λουπερκάλια τα οποία ξεκινούσαν στις ειδούς του Φεβρουαρίου (13 ή 15 του μήνα), ήταν γιορτές της γονιμότητας αφιερωμένες στο μυθικό θεό των Ρωμαίων Φάουνους, το θεό της γεωργίας, όπως και στους ιδρυτές της Ρώμης τον Ρωμύλο και τον Ρέμο.
Στο ξεκίνημα των εορτών, τα μέλη των Λουπέρκων, ένα τάγμα Ρωμαίων παπάδων, μαζευόντουσαν στο σπήλαιο όπου εθεωρείτο ότι ο Ρωμύλος και ο Ρέμος δεχόντουσαν τις περιποιήσεις της λύκαινας. Οι παπάδες θυσίαζαν ένα κατσίκι για τη γονιμότητα και ένα σκύλο για τον εξαγνισμό.
Στη συνέχεια έκοβαν σε λουρίδες το δέρμα του κατσικιού, το βουτούσαν στο αίμα των θυσιασμένων ζώων και έτρεχαν στους δρόμους της πόλης και χτυπούσαν απαλά με τις λουρίδες, όσους συναντούσαν. Ειδικά δε τις γυναίκες, καθώς όπως πίστευαν το άγγιγμα με το δέρμα του ζώου τις έκανε πιο γόνιμες για το χρόνο που θα ερχόταν.
Κάποια στιγμή της ημέρας όλες οι νεαρές γυναίκες έγραφαν το όνομά τους σε μία μεγάλη λύκηθο. Τότε οι άγαμοι νέοι της πόλης διάλεγαν ένα όνομα από τη λύκηθο και ζευγάρωναν για την επόμενη χρονιά με τη γυναίκα που είχαν διαλέξει από τη λύκηθο. Αυτό συνήθως κατέληγε σε γάμο.
Ο πάπας Γελάσιος καθόρισε τη 14η Φεβρουαρίου ως ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 498 μ.Χ. Το σύστημα να ζευγαρώνουν οι νέοι με κλήρο θεωρήθηκε ως μη χριστιανικό και καταργήθηκε. Αργότερα κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, στην Αγγλία και στη Γαλλία πίστευαν ότι τη 14η Φεβρουαρίου ξεκινούσε η περίοδος ζευγαρώματος των πουλιών, το οποίο ενίσχυσε την ιδέα ότι τα μέσα του Φεβρουαρίου, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, θα έπρεπε να είναι μία μέρα αφιερωμένη στον έρωτα.

Τα Γυμνά Κορμιά του Igor Egorov
Οι Ινδές είναι Γυναίκες... Φωτιά!
Με Βάρη Τρέξιμο Πεντάλ γίνεσαι Τούρμπο στο Σεξ
Ιούνιος 2019: Το Σεξουαλικό Ωροσκόπιο
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: