Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Γέμισε ο τόπος με επιδειξίες;Οταν μια γυναίκα τραβάει μια γυμνή selfie και την ποστάρει στο λογαριασμό της για να τη δουν φίλοι, γνωστοι και άγνωστοι, ή όταν μια διάσημη που δεν φοράει βρακί ανοίγει τα πόδια της μπροστά στους φωτογραφούς, τότε έχουμε να κάνουμε με επιδειξίες ή όχι; Ας πούμε τη Rihanna την έχουν χαρακτηρίσει "exhibitionist" καμιά εικοσαριά φορές. Είναι όμως;

"Οχι ακριβώς", λέει ο Dr. Justin J. Lehmiller, που είναι κοινωνιολόγος, ειδικός στις σχέσεις και αρθρογράφος σε θέματα σεξ.

"Τέτοιες συμπεριφορές συνήθως παρουσιάζονται ύστερα από τη χρήση αλκοόλ και γενικά όταν για κάποιο λόγο χαλαρώνουν οι αναστολές. Ο αληθινός επιδειξίας (με την κλινική έννοια του όρου) δεν χρειάζεται το αλκοόλ και δεν ξεγυμνώνεται σε κλαμπ, πάρτι ή σε πλαζ γυμνιστών. Αντίθετα, οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν τον όρο "επιδειξίας" για τα άτομα που δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα με σκοπό ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ σεξουαλική τους διέγερση.

Από ψυχιατρική άποψη, το χαρακτηριστικό ενός επιδειξία είναι η ισχυρή επιθυμία να δείξει το όργανό του σε έναν ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟ άγνωστο. Τέτοιες επιδείξεις τις κάνει συνήθως σε δημόσια μέρη, στα οποία υπάρχει εύκολος τρόπος διαφυγής (σε πάρκα, μη πολυσύχναστους δρόμους).

Ο στόχος του είναι με την κίνηση αυτή να προκαλέσει ΣΟΚ στο άλλο πρόσωπο, αντίδραση με την οποία ο επιδειξίας ερεθίζεται σεξουαλικά. Στην πραγματικότητα ο επιδειξίας φαντασιώνεται αργότερα αυτή τη σοκαριστική έκφραση, όταν ικανοποιείται σεξουαλικά".

  

Οποιος σοκάρεται από τις φωτογραφίες (της Αγγλίδας celebrity Aisleyne Horgan-Wallace) μπορεί να θεωρήσει αυτήν την τύπισσα επιδειξιομανή (αλλά δεν είναι...)

Είναι γνωστό ότι η επιδειξιομανία είναι πολύ πιο συχνό φαινόμενο στους άντρες και όχι τόσο στις γυναίκες και συνήθως αυτές οι συμπεριφορές ξεκινάνε από πολύ νωρίς, συνήθως στην εφηβεία. 

Οπως λέει ο Lehmiller: "Πιθανόν αυτή η συμπεριφορά να συνδέεται με το γεγονός, ότι το άτομο είναι αποκομμένο κοινωνικά και δυσκολεύεται να επικοινωνήσει, κάτι που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ορισμένοι γίνονται επιδειξίες, επειδή δεν μπορούν να κάνουν μια συμβατική σχέση. Εάν ο συγκεκριμένος άνθρωπος το ευχαριστηθεί πολύ την πρώτη φορά, τότε αργότερα ίσως αναπτύξει ψυχολογική εξάρτιση, από την οποία είναι αρκετά δύσκολο να ξεφύγει."

Αλλο επιδειξίας και άλλο τα βγάζω όλα στη φόρα...

"Ενα πολύ σημαντικό σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι ότι υπάρχουν άτομα που στην καθημερινότητα προσδιορίζονται ως επιδειξίες, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Μιλάμε για τα άτομα που ναι μεν ξεγυμνώνονται σε άγνωστους αλλά δεν το κάνουν για προκαλέσουν σοκ.

Π.χ γυναίκες που διεγείρονται όταν δείχνουν το γυμνό τους σώμα τους σε ένα ΠΡΟΘΥΜΟ κοινό (χορεύτριες σε στριπ σόου, ή εκείνες που κάνουν σεξ μπροστά από μια κάμερα) δεν πρέπει τις βάζουμε στην κατηγορία των exhibitionists. 

Να ξέρετε ότι υπάρχει μια τεράστια διαφορά μεταξύ του κλινικού ορισμού της επιδειξιομανίας και του πως ο όρος αυτός χρησιμοποιείται στην καθημερινή γλώσσα". λέει ο Lehmiller. 

Ισως ο πιο σωστός όρος για να χαρακτηριστούν γυναίκες αλλά και άντρες που γουστάρουν να τα δείχνουν όλα δημόσια στο ιντερνετ είναι μια light μορφή "ναρκισσισμού". Υπάρχουν όμως και γιατροί που λένε ότι έτσι κι αλλιώς και αυτή η κατάσταση είναι μια ψυχική διαταραχή... 

 

 

Big Boobs: Επειδή είναι Παρασκευή!
Φυτεύουμε στο Μπαλκόνι μας Πιπεριές Πούτσες!
Μάιος 2019: Το Σεξουαλικό Ωροσκόπιο
Ενα Next Door Girl που μας πλημμυρίζει!
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: