Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό

Μανεκέν (ορε μάνα μου) με μεγάλο στήθος

Απογοητευμένος με τις μέτριες πωλήσεις που παρουσίαζαν οι κούκλες βιτρίνας που έφτιαχνε στο μικρό εργοστάσιό του, ο Eliezer Alvarez έκανε μια απλή παρατήρηση: αρκετές γυναίκες στη Βενεζουέλα κάνουν πλαστικές επεμβάσεις για να αλλάξουν το σώμα τους, αλλά τα μανεκέν στα καταστήματα ρούχων δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν την εικόνα. 

Αλλωστε οι κούκλες βιτρίνας ανέκαθεν έμοιαζαν περισσότερο με την Barbie σε μεγάλο μέγεθος ή με κοκκαλιάρικο μοντέλο, παρά με κανονική γυναίκα.Ετσι ο Alvarez σκέφτηκε να δημιούργησει τα νέα του μανεκέν με τη μορφή που πίστευε ότι ήθελε να μοιάσει η μέση γυναίκα στη Βενεζουέλα, δηλαδή με μεγάλο στήθος, πεταχτούς γλουτούς, λεπτή μέση και μακριά πόδια. Δηλαδή σαν μια Barbie που έχει κάνει μεγεθυνση στήθους... ή σαν μια πορνοστάρ.

Τώρα τα μανεκέν του έχουν γίνει το πρότυπο στα καταστήματα σε όλη την Βενεζουέλα, από τα μικρά καταστήματα που πουλάνε φτηνά ρούχα για γυναίκες της εργατικής τάξης, μέχρι τις ακριβές μπουτίκ στα εμπορικά κέντρα.«Βλέπεις μια "γυναίκα" σαν αυτήν και λές...Ουάου, θέλω να της μοιάσω», λέει η Reina Parada, καθώς ντύνει ένα μανεκέν στη βιτρίνα ενός καταστήματος. Αν και ξέρει ότι δεν της φτάνουν τα χρήματα λέει: «Θα ήθελα να βάλω εμφυτεύματα μια μέρα. Σου δίνουν αυτοπεποίθηση».

Η κοσμητική χειρουργική πάντως συγκρούεται με τη σοσιαλιστική ιδεολογία της κυβέρνησης, η οποία μιλάει για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς το στίγμα της εμπορευματοποίησης. Ο πρώην ηγέτης της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, ο οποίος πέθανε το Μάρτιο του 2013, είχε εναντιωθεί σε αυτή τη μόδα λέγοντας ότι είναι «τερατώδες» οι φτωχές γυναίκες να ξοδεύουν χρήματα για χειρουργικές επεμβάσεις στο στήθος.

«Η Βενεζουέλα είναι γνωστή για το πετρέλαιο και για την ομορφιά της. Γι’ αυτό οι γυναίκες καταφεύγουν σε αυτές τις επεμβάσεις», λέει η Lauren Gulbas, μια φεμινίστρια και ανθρωπολόγος στο Dartmouth College, η οποία έχει μελετήσει γιατί αναπτύσεται η πλαστική χειρουργική στη Βενεζουέλα.Η ομορφιά πήρε ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, στη Βενεζουέλα, στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και του 80, όταν οι βασίλισσες της ομορφιάς της χώρας, στέφθηκαν «Μις Υφήλιος» τρεις φορές και αυτό έγινε εθνική εμμονή. Η επιτυχία τους στη διεθνή σκηνή πήρε ιδιαίτερη απήχηση. Ηρθε καθώς η χώρα έμπαινε στη βαθιά οικονομική ύφεση που ακολούθησε, φέρνοντας μαζί της μια κρίση στην εθνική αυτοπεποίθηση .

Και η φήμη που είχαν οι βασίλισσες της ομορφιάς, βοήθησε να αποκτήσει μια γοητεία η αισθητική χειρουργική και να γίνουν μέρος της ζωής των γυναικών, τα εμφυτεύματα στήθους, οι διορθώσεις στη μύτη και οι ενέσεις για να "φουσκώσει" η περιοχή των γλουτών.

Φωτογραφίες: Meridith Kohut /The New York Times

Βιτσιόζος κλέφτης ξεδίνει πανω σε μια κούκλα βιτρίνας...
Κούκλες βιτρίνας με τριχωτό αιδοίο!
Πως φτιάχνεται η διάσημη Real Doll
Δέκα Περίεργα Βίτσια στο Σεξ
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: