Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό
28 Photos In Gallery
                            

Jean Pierre Ceytaire: Ερωτας και Fetish στον Kαμβά

Ο Γάλλος ζωγράφος Jean Pierre Ceytaire για πολλά χρόνια δούλευε με τα χέρια του το ανθρώπινο κορμί ως φυσιοθεραπευτής. Η αγάπη του για το γυναικείο κορμί και τον έρωτα φαίνονται στα έργα του με την πρώτη ματιά. Οι αισθησιακοί αλλά και προκλητικοί πίνακες του είναι γεμάτοι φετίχ αντικείμενα και σεξουαλικές σκηνές. Ο εκκεντικός ζωγράφος μιλά στο 69magazine γιά την τέχνη, τη γυναίκα και τον έρωτα.

69magazine: Jean Pierre τα θέματα που πραγματεύσαι στα έργα σου είναι πολύ ξεχωριστά. Γιατί επέλεξες τις τόσο έντονες σεξουαλικές σκηνές ως «σημαία» στην τέχνη σου; Τι είναι για σένα το σεξ;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Χάρη στο σεξ, μπορεί να πραγματωθεί αυτή η ιερή ένωση ανάμεσα στους δύο πόλους: την αρρενωπότητα και τη θηλυκότητα. Αυτή η ρωμαλέα γοητευτική δύναμη, η οποία εκλύεται από τη μίξη της αγάπης και της επιθυμίας, έχει τις ρίζες της στην καταγωγή του ανθρώπινου κόσμου. Κάθε ένα από τα όντα είναι δεσμευμένο στην ερωτική περίπτυξη. Κάθε love story έχει ως βάση το ίδιο σενάριο: η γλυκιά ζεστή λέξη ανοίγει το πνεύμα, τρυφερές κουβέντες ανοίγουν την καρδιά, χάδια προετοιμάζουν τα κορμιά να θέλουν να λιώσουν το ένα μέσα στο άλλο. Τα φύλα φουσκώνουν με επιθυμία και το ένα μέσα στο άλλο εγκαταλείπουν τους εαυτούς τους σε ένα χορό, στο ρυθμό του σύμπαντος, που είναι μαγικός και ανυπέρβλητος. Το σεξ είναι ενα ατελείωτο θέμα μιάς ακραίας πολυπλοκότητας.

69magazine: Πως τα καταφέρνεις ενώ τα θέματα σου είναι προκλητικά και hardcore, συγχρόνως να είναι και τόσο elegant;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Πολλοί καλλιτέχνες χρησιμοποιούν τη φωτογραφία ως αρχικό στάδιο για το ρεαλισμό του έργου τέχνης. Δεν ισχύει αυτό με εμένα. Ψάχνω βαθιά μέσα στον εαυτό μου να βρω την έμπνευση. Ισως να είμαι, απλά, καλαίσθητος.

Ο καθρέφτης και τα φετίχ

69magazine: Γιατί χρησιμοποιείς τον καθρέφτη στα έργα σου; Είναι το φετίχ σου;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Ο καθρέπτης είναι κατ εξοχήν θηλυκό αξεσουάρ. Είναι επίσης μία ανεστραμμένη εικόνα, μία ψευδαίσθηση. Αναπαριστώ τη ματιά η οποία επανέρχεται από τον καθρέφτη. Η γυναίκα νοιώθει ευχαρίστηση να κοιτάζει τα κρυφά της σημεία από πίσω. Η όψη της επίσης είναι ανεστραμμένη.

69magazine: Εχεις άλλα φετίχ;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Κόκκινα παπούτσια, κοιλότες, κάλτσες, κ.α. Μικρός ένοιωθα πολύ ευχαριστημένος να κοιτάζω τα περιοδικά της μητέρας μου. Ισως από εκεί να ξεκίνησαν όλα.

69magazine: Φαίνεται ότι για σένα η ζωγραφική είναι και γραφή. Στα περισσότερα έργα ο ερωτισμός ξεχυλλίζει. Τι θέλεις να εκφράσεις με αυτό;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Κάποτε έγραψα μία ερωτική νουβέλα φαντασίας. Θυμάμαι ότι παρομοίασα την ακρίβεια των λέξεων με τα χαρακτηριστικά που ανακάλυψα ζωγραφίζοντας. Απλά, θέλω να μοιραστώ με τους άλλους αυτά που νιώθω βαθιά μέσα μου.

69magazine: Ορισμένοι λένε ότι βλέπεις την ερωτική πράξη με μια δόση λεπτού χιούμορ η ειρωνίας. Ισχύει αυτό;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Βλέπω με πολύ μεγάλη συμπόνοια την ερωτική συμπεριφορά, η οποία συχνά μοιάζει αρκετά γελοία. Με διασκεδάζει η συμπεριφορά των άλλων, όπως και του εαυτού μου.

69magazine: Θα μπορούσες να δουλέψεις για κάποιον κατά παραγγελία; Να ζωγραφίσεις την ερωμένη του σε ερωτικές στάσεις;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Φυσικά! Με μεγάλη μου ευχαρίστηση. Περιμένω τις προτάσεις.

Ολες οι γυναίκες συντίθενται σε μία

69magazine: Ο Πικάσο χρησιμοποιούσε σαν μοντέλα κυρίως τις ερωμένες του η τις συζύγους του. Εσύ έχεις για μοντέλα συγκεκριμένες γυναίκες, η είναι πρόσωπα τα οποία φαντάζεσαι;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Συχνά μου λένε, ότι τα πρόσωπα στα έργα μου φαίνονται ίδια. Δεν το νομίζω. Απλώς, όλες οι γυναίκες συντίθενται σε μία. Οι γυναίκες που πέρασαν από τον δρόμο μου μέσα στη ζωή, «έλιωσαν» μέσα σε αυτήν τη φανταστική γυναίκα, ανεξάρτητα από τη βούλησή μου. Το κοινό βλέπει όλες τις υπέροχες μούσες μου μέσα στη δουλειά μου, όλες όσες με ενέπνευσαν.

69magazine: Εχεις εμπνευστεί από μορφές και έργα της αρχαίας Ελλάδας που σχετίζονται με το σεξ;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Η ελληνική μυθολογία είναι μια έξοχη πηγή έμπνευσης. Ο συμβολισμός της είναι πολύ δυνατός. Ο θεός Πάνας, ο Σάτυρος, ο Διόνυσος, ο Ερωτας.. όλες οι θεότητες κατοικοεδρεύουν μέσα στον καθένα μας.

69magazine: Υπάρχει κάποιο διάσημο κλασικό έργο με θέμα τον έρωτα το οποίο να θαυμάζεις;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Ναι, πολλά. Του Lucas Cranach, του Bronzino, του le Bernin, τα ινδικά ταντρικά αγάλματα, τα γιαπωνέζικα γραμματόσημα, τις περσικές μινιατούρες και την ομορφιά της ελληνικής γλυπτικής.

69magazine: Από πού αντλείς έμπνευση;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Αγαπώ την εσωτερική ταραχή, την υποσυνείδητη αναλογία και το σεξ.

69magazine: Τι σημαίνει για σένα ερωτική φιγούρα;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Είναι πάνω από όλα μία επικοινωνιακή αντιπροσώπευση. Η πιθανότητα  να αντιμεταθέσεις κάποιον μέσα σε ένα ερωτικό σενάριο. Να νιώθει ως ένας υποθετικός ηθοποιός, να νιώθει ένα αγνό αίσθημα.

Ημαλακή τρυφερή σάρκα

69magazine: Ζωγραφίζεις το γυναικείο σώμα χωρίς να το εξιδανικεύεις. Γιατί;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Ζωγραφίζω λυγερά κορμιά που φαίνονται ότι χορεύουν ελαφρά το χορό του έρωτα. Οι γυναίκες είναι γεμάτες από μαλακή τρυφερή σάρκα. Είναι κάπως… ανόητες, αλλά αυτή η… χαζομάρα είναι που μας κάνει να τις αγαπάμε τόσο.

69magazine: Τι σου αρέσει περισσότερο στο γυναικείο κορμί;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Το αγαπώ ολόκληρο. Από το κεφάλι, μέχρι τα νύχια των ποδιών.

69magazine: Ζωγραφίζεις τις δικές σου ερωτικές φαντασιώσεις;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Ναι. Ζωγραφίζω όλους τους φόβους, τις επιθυμίες και τις απογοητεύσεις μου.

69magazine: Πως καταφέρνεις να ζωγραφίζεις έντονα ερωτικά θέματα αλλά και έργα με θρησκευτικό περιεχόμενο; Υπάρχουν κάποιοι που σε κατακρίνουν γι’ αυτό;

Αναταραχή στις εκθέσεις

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι πίνακές μου απειλήθηκαν με καταστροφή σε εκθέσεις. Η ισχυρή εφευρετική δύναμη φτιάχνει αυτό που είναι προσωποιημένο σε σάρκα και αγαπά αυτό που είναι εξαϋλωμένο σαν μια μυστικιστική πίστη. Η θεϊκή πηγή είναι πιθανώς το ίδιο. Μοιρασμένη ανάμεσα σε αυτό που συμπτύσσεται και σε αυτό που ρευστοποιείται.

69magazine: Υπάρχει κάτι στην τέχνη και τη ζωή που να θεωρείς ταμπού; Θα μπορούσες στη θεματολογία σου να εντάξεις ομοφυλοφιλικές ερωτικές σκηνές;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Τίποτε δεν είναι ταμπού. Απλώς, δεν είχα την επιθυμία να αναπαραστήσω άντρες μεταξύ τους, καθώς, πολύ απλά, αγαπώ τις γυναίκες. Είναι θαυμάσιο θέαμα να είναι μαζί ο άνδρας και η γυναίκα.  Ο ένας διαπερνά τον άλλο.

69magazine: Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τα τα ερωτικά σου έργα είναι αρκετά σκληρά, άλλοι θα έλεγαν ότι είναι σαν να μπαίνεις σε μια κρεβατόκαμαρα και να απεικονίζεις με ρεαλισμό ακριβώς αυτό που κάνει ένα ζευγάρι. Πως πιστεύεις ότι αισθάνεται το πλατύ κοινό όταν το βλέπει αποτυπωμένο σε ένα καμβά;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Είμαι ελεύθερος. Ζωγραφίζω γι αυτούς που εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος με μένα. Η τέχνη είναι παγκόσμια, οι χειρότεροι εχθροί μου συχνά έγιναν οι πιο παθιασμένοι υπερασπιστές μου.

69magazine: Θέλεις να απελευθερώσεις το κοινό στο σεξ η είναι προσωπική σου ανάγκη να δουλεύεις με τέτοια θέματα;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Οι πολυάριθμες ερωτικές εμπειρίες διαμόρφωσαν τη φαντασία μου. Πολλές γυναίκες βρίσκονται μέσα στην ιδανική γυναίκα που «στοιχειώνει» τους πίνακες μου. Πολλοί άντρες βλεπουν τους εαυτούς τους μέσα σε αυτούς τους πίνακες. Φτιάχνω τον άντρα ως θύμα των ίδιων του των επιθυμιών.

Φυσιοθεραπεία και ζωγραφική

69magazine: Επί 15 ολόκληρα χρόνια εργαζόσουν ως φυσιοθεραπευτής. Τι κράτησες από την προηγούμενη δουλειά σου;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Και τα δύο είναι αρκετά παρεμφερή. Τα χέρια μου θεράπευαν επί 15 χρόνια. Τώρα «θεραπεύουν» τα πινέλα μου.

69magazine: Αλήθεια πως πήρες την απόφαση στα 40 σου να αλλάξεις καριέρα; Σου αρέσουν οι αλλαγές γενικότερα;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Κάποια συγκεκριμένη στιγμή όλα τα πράγματα φτάνουν στο τέλος. Η αλλαγή θα πρέπει να είναι ριζική. Δεν μπορούσα να συνδυάσω δύο δραστηριότητες οι οποίες χρειάζονται προσύλωση. Στη ζωή, μου έχει συμβεί πολλές φορές.

69magazine: Νομίζω ότι είσαι αυτοδίδακτος. Εχεις επηρεαστεί από κάποιον ζωγράφο;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Είμαι αυτοδίδακτος. Ηταν τότε που ξεκίνησα να ζωγραφίζω σε ηλικία 23 ετών, στο στρατό. Τότε ξεκίνησα να εκτιμώ την τέχνη. Από τότε έχω κάνει χιλιόμετρα μέσα σε εκθέσεις. Πολλοί ζωγράφοι διαμόρφωσαν την οπτική μου. Πρώτος ήταν το Toulouse Lautrec, τον οποίο λάτρευα, μετά ο Francis Bacon, o Schiele, o Picasso και πολλοί άλλοι.

69magazine: Ποιό είναι το αγαπημένο δικό σου έργο τέχνης; Το κρατάς για τον εαυτό σου; Εχει πουληθεί;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Συχνά λέω ότι το αγαπημένο μου έργο θα είναι αυτό που θα ζωγραφίσω αύριο. Φυσικά, έχω κρατήσει έργα τα οποία δεν θα φανταζόμουν να πουλήσω. Δεν είναι πάντα τα καλύτερά μου, αλλά είναι αυτά που είναι γεμάτα ενέργεια.

69magazine: Oταν κάποιος αγοράζει έργα σου από το ίντερνετ, θέλεις να έχεις κάποια επικοινωνία μαζί του; Να ξέρεις σε ποιον πηγαίνει το έργο σου;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Το ίντερνετ είναι ένα παγκόσμιο μέσο που μπορεί να σε κάνει γνωστό. Στην ιστοσελίδα μου έχω ένα μέσο όρο 80 επισκεπτών τη μέρα. Μια συγκεκριμένη συστολή με κάνει να προτιμώ τις μικρές γκαλερί για να πουλώ τα έργα μου. Συνήθως πουλώ editions, μερικές φορές τυχαίνει και πουλώ τα πιο σημαντικά εργα στο ίντερνετ. Πάντως είναι πάντα πολύ ευχάριστο να συναντώ εραστές της τέχνης μου, πανω από όλα όταν είναι ωραίες γυναίκες.

H αγκαλιά μιας ερωτικής γυναίκας

69magazine: Οταν δεν εργάζεσαι τι σου αρέσει να κάνεις;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Γυρίζω γύρω-γύρω! Αυτό που με ηρεμεί πριν γυρίσω στην ζωγραφική είναι....ένα εγκάρδιο «γεύμα» στην αγκαλιά μιας ερωτικής γυναίκας.

69magazine: Εχεις κάνει εκθέσεις σε πολλές χώρες, σε ποιο μέρος το κοινό ενθουσιάστηκε με τη δουλειά σου;

JEAN PIERRE CEYTAIRE: Στη Στουτγκάρδη, στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι. Πάντα με ευχαριστεί να με εκτιμούν για τη δουλειά μου. Οι εραστές της τέχνης έρχονται να μοιραστούν τις δημιουργίες μου. Μια όμορφη στιγμή για τα μάτια και για όλες τις αισθήσεις τους.

69magazine: Εχεις επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα;

JEAN PIERRE CEYTAIRE:
Ναι μερικά χρόνια πριν. Θυμάμαι τις νωπογραφίες της Ακρόπολης. Το πόδι ενός λιονταριού να σχίζει τη σάρκα ενός άλλου ζώου, νομίζω ενός ταύρου. Το δυνατό νύχι έμπαινε μέσα στη σάρκα και περίτεχνα πέπλα έπεφταν πάνω στο σφιχτό και νεανικό στήθος μιας γυναίκας.

69magazine: Ποιά είναι τα επόμενα σχέδια σου;

JEAN PIERRE CEYTAIRE:
Απόψε, έχω ραντεβού με ένα νέο μοντέλο το οποίο θα σκιτσάρω. Το δείπνο θα είναι πολύ καλό, με πολλούς νόστιμους μεζέδες. Θα περάσω μια υπέροχη βραδιά, γεμάτη από αισθησιακά όνειρα.

Το Facebook σκοτώνει το Σεξ!
5 Σημάδια για να καταλάβεις ότι στα Φοράει
Η Sara κάνει Πλάκα στο Instagram
Οι Ξανθιές Σεξοβόμβες του Playboy
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: