Share on Tumblr
Αγαπημένη Ερωτική Σκηνή...
Ποια φαντασίωση σε ερεθίζει πιο πολύ
Αφεντικό/Αφεντικίνα
Συγκεκριμένο σημείο στο κορμί
Σκλάβος/Σκλάβα
Ομαδικό Σεξ
Σενάριο (Μπάτσος-Κλέφτρα κ.ά.)
Αντικείμενο
Αφέντης/Αφέντρα
Μεγαλύτερος άντρας/γυναίκα
Φαγητό
14 Photos In Gallery
              

Carlos Batts, ένας «Tαραξίας» Fetish Kαλλιτέχνης

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που τον αποκαλούν «ταραξία» καλλιτέχνη... Ο Carlos Batts λέει πως δεν θέλει να προκαλεί...
Oμολογουμένως όμως οι δουλειές του, κυρίως εκείνες που αφορούν το σεξ και το fetish ταράζουν τα νερά της τέχνης.
Ως fetish φωτογράφος πάνω σε ένα γυναικείο κορμί  προσέχει τα αξεσουάρ και τις λεπτομέρειες και ως γνήσιος καλλιτέχνης αρρωσταίνει αν ένα κομμάτι της πραγματικότητας τρυπώσει στον φανταστικό κόσμο της φωτογραφίας.
Με αφορμή τη δημιουργία του, Alter Ego (μία σειρά dvd), μίλησε στο 69magazine για τη δουλειά και τη ζωή του.

Get Adobe Flash player

69magazine: Carlos πολλοί λένε ότι είσαι ένας άκρως προκλητικός φωτογράφος. Εσύ πως χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου και τη δουλειά σου; Πιστεύεις ότι οι σαγηνευτικές γυμνές φωτογραφίσεις και ταινίες σου μπορούν να γίνουν ακόμα πιο προκλητικές;


CARLOS BATTS: Προσπαθώ μόνο να δημιουργώ ωραίες φωτογραφίες και να λέω ιστορίες μέσα από αυτές και τις ταινίες μου. Δεν έχω πάντοτε σαν στόχο να προκαλώ με την ένταση των εικόνων του έργου μου.

69magazine: Μιλώντας για ταινίες, πως δημιούργησες την ταινία σου "Alter Ego";

CARLOS BATTS: Το "Alter Ego" είναι μία σειρά dvd που αφηγείται τις σεξουαλικές και δημιουργικές περιπέτειες, ιστορίες και εικόνες της April Flores. Εχω κάνει πολλές φωτογραφίσεις με την April Flores τα προηγούμενα 6 χρόνια και κάποια στιγμή ξεκινήσαμε να κινηματογραφούμε περισσότερο και να κάνουμε όλο και λιγότερο στατική φωτογραφία. Επίσης εμπνεύστηκα πολύ από την ταινία La Dolce Vita, από τους John Waters, Brown Bunny, Gummo, το ιαπωνικό περιοδικό fetish Sniper και την ταινία Dogma.
Βλέπω το Alter Ego σαν να εξελίσει τη συνάφεια μας από τις φωτογραφίες στην κίνηση και επιπλέον θα ήθελα να πω πως είχα κάποιους καταπληκτικούς φίλους που έφτιαξαν μουσική για το φιλμ τους: HustlePunch και Dhundee.

Eμπνέομαι από τη γυναίκα μου, τη ζωή, τα ταξίδια

69magazine: Ποιά πράγματα και πρόσωπα σε εμπνέουν;

CARLOS BATTS: Κυρίως εμπνέομαι από τη γυναίκα μου, τη ζωή, τα ταξίδια, την τέχνη, την ώρα που είμαι μποτιλιαρισμένος με το αυτοκινητό του στους δρόμους του Λος Αντζελες και από την φαντασία μου.

69magazine: Ποιούς καλλιτέχνες (ζωγράφους- φωτογράφους μουσικούς- σκηνοθέτες) αγαπάς, έχεις κάποιον ως πρότυπο;

CARLOS BATTS:
Αγαπημένοι μου ζωγράφοι είναι ο Man Ray,ο Dali, ο Cezanne, ο Monet, ο Bacon, Romaire Bearden, Brothers Quay, Chuck Jones, Gordon Parks, Helmet Newton, Andrew Wyeth, Clive Barker. Και αγαπημένα μου συγκροτήματα και μουσικοί είναι οι Tv on the Radio, Bad Brains, Pantera, Public Enemy Kool Keith, Labtekwon, Slayer, anything Tricky,  Bjork, Pink Floyd, Radio Head. Οι σκηνοθέτες που θαυμάζω πολύ είναι ο Spike Lee, ο David Lynch και ο David Croenenburg.

69magazine: Είσαι ένας πολυταλάντος καλλιτέχνης. Εάν θα έπρεπε να διαλέξεις μόνο μία από τις δραστηριοτητες σου, ποιά θα ήταν αυτή;

CARLOS BATTS: Τη ζωγραφική, γιατί το μόνο που θα χρειαζόμουν θα ήταν τα χρώματα και οι σκέψεις μου.

Eίμαι παθιασμένος με τα βιβλία μου

69magazine: Ποια είναι η πιό πετυχημένη σου δουλειά. Και ποιά είναι η πιό αγαπημένη σου;

CARLOS BATTS: Αγαπώ όλα μου τα έργα γιατί είμαι παθιασμένος με τα βιβλία μου, τις ταινίες και τις εκθέσεις μου. Το Wild Skin επικύρωσε το  καλλιτεχνικό μου όραμα, η Μούσα μου είναι στο εξώφυλλο και ο Matthias Reuss πραγματικά πίστεψε τη δουλειά μου. Από την άλλη το βιβλίο και ταινία American Gothic είναι ένα εντελώς διαφορετικό κομμάτι της ζωής μου και της δημιουργικότητας μου αλλά τα αγαπώ όλα.

69magazine:
Πως κατάφερες να είσαι ένας αρκετά καλοπληρώμενος φωτογράφος δεδομενο οτι ο χώρος αυτός είναι πολύ ανταγωνιστικός; Και παράλληλα πως πέτυχες να κινείσαι τόσο άνετα ανάμεσα στο εμπόριο και την τέχνη;

CARLOS BATTS: Προσπαθώ να βρω την ισορροπία μεταξύ του να δουλεύω εμπορικά και καλλιτεχνικά κάνοντας μόνο εμπορικά project που να είναι διασκεδαστικά και που ο πελάτης θα εκτιμά τη δουλειά μου. Καλλιτεχνικώς προσπαθώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να δώσω ζωή σε αυτά που θέλω με τη ζωγραφική, τη φωτογραφία και τις ταινίες.

Η επικοινωνία με τα μοντέλα

69magazine: Πως επικοινωνείς με τα μοντέλα σου, πως τα πείθεις δηλάδη και κάνουν αυτά τα «άτακτα» πράγματα;

CARLOS BATTS: Ολες οι φωτογραφίσεις μου είναι ιδέες που τις έχω επεξεργαστεί πολύ. Μέχρι την ώρα της φωτογράφισης έχω ήδη συζητήσει για το μακιγιάζ, την ενδυματολογία και τις ιδέες για τις πόζες. Δημιουργώντας με ταλέντο ξέρεις ότι η δουλειά σου θα σε διευκολύνει να τραβήξεις ωραίες φωτογραφίες. Και σε τελευταία ανάλυση αυτός είναι ο στόχος να δημιουργήσεις μία μοναδική εικόνα.

69magazine: Εχεις πει ότι λατρεύεις τα κορίτσια κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης άλλα όταν τα φώτα σβήσουν δεν υπάρχουν πιά για σένα. Γιατί συμβαίνει αυτό;

CARLOS BATTS: Μέσα στο στούντιο υπάρχει μια ατμόσφαιρα δημιουργικότητας και απόδρασης από τον αληθινό κόσμο, αυτό είναι και το νόημα της Τέχνης: να προκαλείς, να αλλάζεις και να εμπνέεις τον κόσμο τόσο όσο διαρκεί αυτή η σύντομη στιγμή. Αυτή είναι η πολυτέλεια της δημιουργικής ώρας.

69magazine: Σε ενδιαφέρει να δουλεύεις με μοντέλα που παίρνουν πρωτοβουλίες στη δουλειά ή να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες σου;

CARLOS BATTS: Να έχουν λίγο και από τα δύο χαρακτηριστικά.

Αλλο οι άνθρωποι, άλλο η κυβέρνηση

69magazine: Ποιά είναι η γνώμη σου για τις ΗΠΑ; Νιώθεις ότι είναι συντηρητική χώρα για σένα. Αισθάνεσαι ελεύθερος να δημιουργήσεις το οτιδήποτε;

CARLOS BATTS: Η Αμερική είναι μία καταπληκτική χώρα. Η κυβέρνηση δεν είναι η αντανάκλαση του πυρήνα των πεποιθήσεων της χώρας. Ασχημα πράγματα συμβαίνουν παντού. Εχουμε το δικαίωμα να κάνουμε ό,τι επιθυμούμε στην Αμερική. Κατά κύριο λόγο όλοι οι άνθρωποι έχουν  συντηρητικές απόψεις, απλώς θα πρέπει να σεβόμαστε τις ιδιαιτερότητες του καθένα.

69magazine: Ποιές νομίζεις ότι είναι οι διαφορές ανάμεσα στο αμερικάνικο και το ευρωπαϊκό κοινο. Ποιό είναι πιό ανοιχτόμυαλο;

CARLOS BATTS: Εχω φίλους στο Μόναχο, στο Παρίσι, στην Ιταλία, στο Αμστερνταμ, στο Λονδίνο, στην Ιαπωνία. Μου αρέσει πολύ να ταξιδεύω. Πιστεύω ότι όλες οι χώρες έχουν ξεχωριστές ελευθερίες και ιδέες για το σεξ και την τέχνη.

69magazine: Προτιμάς περισσότερο να σοκάρεις το κοινό ή αυτό που κάνεις βγαίνει κατευθείαν απο μέσα σου χωρις να σκέφτεσαι αυτούς που απευθύνεσαι;

CARLOS BATTS: Απλώς προσπαθώ να δημιουργώ και να το απολαμβάνω, δεν με ενδιαφέρει να σκανδαλίσω.

Το fetish είναι έμμονες ιδέες

69magazine: Τι σημαίνει για σένα το fetish; Στη δουλειά σου έχεις κάποια fetish;

CARLOS BATTS: Νομίζω ότι τα fetish είναι ατομικές έμμονες ιδέες με τις λεπτομέρειες.

69magazine: Παλιότερα χαρακτήριζες τον εαυτό σου ως «straight edge», δεν πίνεις καθόλου αλκοόλ, δεν οδηγείς γρήγορα κλπ. Έχεις κάποιο πάθος;

CARLOS BATTS: Μου άρεσε πραγματικά το μουσικό συγκρότημα Minor Threat (ιδρυτές της φιλοσοφίας του «straight edge»),  και παράλληλα μεγαλώνοντας είδα πολλά άσχημα πράγματα που είχαν σχέση με το ποτό και τα ναρκωτικά, αυτός ήταν ένας ένας τρόπος ώστε να είμαι πειθαρχημένος.

Η Πορνογραφία είναι Πορνογραφία

69magazine:
Πριν χρόνια τόνιζες ότι δεν είσαι πορνογράφος.  Ποιά θεωρείς ότι είναι τα όρια ανάμεσα στη τέχνη και την πορνογραφία;

CARLOS BATTS: Δεν υπάρχει κάποια οριστική ιδέα για το τι είναι τέχνη. Είναι μια λέξη που εμπεριέχει την ελευθερία της δημιουργικής έκφρασης. Η Πορνογραφία είναι Πορνογραφία.

69magazine: Τι σου αρέσει περισσότερο πάνω στο γυμνό γυναικείο σώμα;

CARLOS BATTS: Μου αρέσουν τα αξεσουάρ και οι λεπτομέρειες.

Το σεξ, αλλα είναι ένα φυσικό κομμάτι της ζωής

69magazine: Εχεις κάνει πολλά project σχετικά με το σεξ. Τι ακριβώς σε τράβηξε πάνω σε αυτό το θέμα;

CARLOS BATTS: Εχω ασχοληθεί με πολλά θέματα στη δουλειά μου. Τα έργα μου που αφορούν το σεξ είναι τα πιό γνωστά και τα πιο εύκολα για να διασκεδάσεις. Δεν παρακινούμαι από το σεξ, αλλα είναι ένα φυσικό κομμάτι της ζωής. Όπως στο Sex and Violence, το Sex δεν είναι μία αποκλειστική ιδέα, θα έπρεπε να είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της παλέτας της ζωής.

69magazine: Εχεις φωτογραφίσει ή βιντεοσκοπήσει ποτέ τις ερωτικές σου φαντασιώσεις;

CARLOS BATTS: Ναι.

69magazine: Πως ειναι να δουλεύεις για το «Hustler» ή για παρόμοια περιοδικά; Σέβονται τις ιδιαιτερότητες σου ως καλλιτέχνη;

CARLOS BATTS: Φωτογράφισα τον Snoop Dog για το Hustler και ήταν ένα από τα αγαπημένα μου projects, ο Snoop Dog ήταν πολύ cool. Κάθε περιοδικό μπορεί να σε αφήσει να έχεις δημιουργική ελευθερία κάτω από τις δικούς του κανόνες, άλλωστε κατά κύριο λόγο σε προσλαμβάνουν γιατί θαυμάζουν το ταλέντο σου.

69magazine: Στο Λος Αντζελες ζουν και εργάζονται πολλές διάσημες πορνοστάρ. Θα σε ενδιέφερε να κάνεις ένα project, που θα τους έβγαζες ένα άλλο πρόσωπο;

CARLOS BATTS:
Γενικά σε όλα τα έργα μου τα μοντέλα εξυπηρετούν τις ιδέες μου.

69magazine: Τι θα έλεγες εαν σου πρότειναν να σκηνοθετήσεις μία ερωτική ταινία με κάποιου άλλου το  σενάριο;

CARLOS BATTS:
Μου αρέσει να συνεργάζομαι με άλλους σεναριογράφους και καλλιτέχνες. Σχεδιάζω να σκηνοθετήσω κινηματογραφικές ταινίες στο μέλλον και θα δουλέψω με σεναριογράφους που είχαν πολύ δυνατά κείμενα.

Η April είναι ένα φοβερό μοντέλο

69magazine: Πες μας κάποια πράγματα για τη μούσα σου τη Fatty D. Τι πιστεύεις ότι την κάνει τόσο ξεχωριστή;

CARLOS BATTS: Η April είναι μία πολύ καλή συνεργάτιδα, πιστεύει στο καλλιτεχνικό όραμα, αισθάνεται άνετα και εμπιστεύεται τον καλλιτέχνη. Αυτό είναι το πιο σημαντικό όταν δουλεύεις με οποιονδήποτε. Εργάζομαι με εκείνη σε πολλά project, είναι ένα φοβερό μοντέλο, συγγραφέας και διανοούμενη.

69magazine: Είστε παντρεμένοι με την April, έχετε κάνει παιδιά;

CARLOS BATTS:
Δεν έχουμε παιδιά μόνο ένα βρωμερό κουταβάκι...

69magazine:
Πές μας για τα ενδιαφέροντα σου, τι σου αρέσει να κάνεις όταν δεν δουλέυεις;

CARLOS BATTS: Oταν δεν δουλεύω μου αρέσει να κάνω ταξίδια με το αυτοκίνητο μου, να πηγαίνω σε κλαμπ με την April, να βλέπω κακές σειρές στην μεξικάνικη και ισπανική τηλεόραση. Μου αρέσει να κάνω μποξ MMA/Prowrestling, να παρακολουθώ ταινίες και να παίζω παλιά βιντεοπαιχνίδια.

Τι μου αρέσει από την Ελλάδα

69magazine: Εχεις ταξιδέψει σε πολλά μερή, έχεις επισκεφτεί ποτέ την Ελλάδα;

CARLOS BATTS: Θα το ήθελα πολύ να ταξιδέψω στην Ελλάδα. Αγαπώ το γαλανό ουρανό, τις ελληνικές θάλασσες, το καλό φαγητό και την αρχιτεκτονική.

69magazine: Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου δέκα χρόνια μετά, ποιά είναι τα όνειρα σου για τη ζωή σου και την τέχνη σου;

CARLOS BATTS:
Ελπίζω να έχω όσο το δυνατό περισσότερη διάθεση για να κάνω τέχνη.

"Εκανα WebCam Chat με ένα... Κουτάβι"!
"Ετσι έγινα Λεσβία"
Black Magic Woman
Χόρευε Τουίστ...
 
Επικοινωνία
Όνομα:
Επίθετο:
email:
Σχόλιο: